Foto portada: tres dels encausats, cremant la citació. Autor: Samuel Martínez.

Sabadellencs encausats per una protesta a Lledoners calen foc a les citacions judicials

Tres de les nou persones investigades per una protesta independentista a les portes de la presó de Lledoners el passat 1 de febrer són sabadellencs. Aquest dimarts han recollit una citació judicial a la comissaria dels Mossos d’Esquadra. A la sortida han denunciat el cas i han cremat el document amb l’escalf d’una trentena de simpatitzants més dels CDR. 

Els tres sabadellencs formen part del col·lectiu ‘Les 9 de Lledoners’. Són persones que el passat 1 de febrer van intentar impedir el trasllat dels dirigents independentistes presos des de Lledoners fins a Madrid per a començar el judici al Tribunal Suprem. L’intent no va passar d’això, i no va tenir èxit. Els atestats policials però recullen aldarulls, resistència i atacs a la policia. Ara hi ha una investigació en marxa contra els activistes, que denuncien un muntatge policial a partir dels atestats, i que la Generalitat es personi com acusació particular. Se’ls investiga per robatori amb força i lesions, greu risc per circular, atemptat greu contra l’autoritat i desordres públics. “Si sumem les penes que podrien arribar a comportar tots junts, serien de 15 anys de presó per manifestar-nos només”, asseguren els encausats.
Les persones investigades van ser citades a declarar el passat 15 de maig. No s’hi van presentar. Se’ls ha tornat a citar el 8 i 9 de setembre a Manresa, on s’instrueix la causa. Aquest dimarts els tres sabadellencs encausats han recollit la notificació a la comissaria dels Mossos a Sabadell. Han arribat acompanyats d’una trentena de persones, l’han recollit, al sortir han denunciat el paper de la policia i el govern català i han cremat les tres citacions per denunciar el que consideren assetjament per part dels Mossos cap als encausats i el seu entorn familiar. Denuncien coaccions i amenaces, que consideren pròpies d’un “estat opressor” segons el comunicat que han llegit a la sortida. Creuen que es vol “criminalitzar la mobilització popular”.

Foto portada: tres dels encausats, cremant la citació. Autor: Samuel Martínez.