FGC

FGC adjudica la construcció de 15 nous trens per la línia del Vallès

Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) ha adjudicat la construcció de 15 nous trens a l’empresa suïssa Stadler Rail que es destinaran a la línia del Vallès.

L’operació s’ha fet per un import de 120 milions d’euros i té per objectiu millorar la freqüència de pas a la línia del Vallès. La previsió és que els nous combois, que són elèctrics i de la tipologia UT 115, s’incorporin al llarg del 2019 als recorreguts que connecten Barcelona amb Sabadell i Terrassa. L’adjudicació també inclou les corresponents peces de parc i recanvi.

Amb aquests nous trens es reduirà a la meitat la freqüència de pas entre plaça Catalunya i Sabadell, passant d’una freqüència de 10 a cinc minuts. La freqüència entre plaça Catalunya i Terrassa passarà dels 7-8 minuts actuals a només cinc, segons el govern català i sempre en hora punta.

Augment de passatgers

Amb les noves estacions dels Ferrocarrils a Sabadell, la mobilitat al municipi s’ha vist incrementada en un 68 per cent respecte l’any 2016, amb una previsió de tancament de 1,5 milions de viatgers en les cinc estacions de la ciutat.

Foto portada: una unitat 113 de FGC.