Estació FGC Plaça major. Autor: N. Bueno

FGC instal·larà noves escales mecàniques a les estacions del Passeig i la Creu Alta i un altre ascensor al Passeig

Un any després de la inauguració de l’estació ‘Plaça Major’ dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), el departament de Territori de la Generalitat ha fet públic que instal·larà un segon ascensor i noves escales mecàniques a la cèntrica estació. Així mateix, també hi haurà una nova escala a l’estació La Creu Alta, que funciona des del passat juliol.

Segons el calendari facilitat per Territori, les obres començaran a finals d’aquest any i acabaran abans de l’estiu vinent. A l’estació ‘Plaça Major’ s’hi instal·larà un segon ascensor (entre el vestíbul i l’andana) i noves escales mecàniques entre el carrer i el vestíbul, amb un pressupost de 950.000 euros. Per la seva part, a La Creu Alta instal·laran més escales mecàniques, del vestíbul a l’andana, amb un pressupost de 600.000 euros.

L’empresa pública es compromet a fer les obres amb la mínima afectació als usuaris. Especialment a la Plaça Major, des de la seva inauguració es va destacar la manca d’accessibilitat a l’estació. El Parlament de Catalunya va aprovar una sol·licitut per millorar els accesos de les estacions ‘Can Feu / Gràcia’ i ‘Plaça Major’. Ara s’estima parcialment aquesta reivindicació.

Foto portada: estació FGC Plaça major. Autor: N. Bueno