Signatura llibre condol para de Carles Puigdemont. Autor: David B.

Habilitat un llibre de condol per donar suport a l’expresident Puigdemont
Junts per Sabadell ha habilitat, al Racó del Campanar de l’Ajuntament, un llibre de condol en motiu de la mort del pare de l’expresident Carles Puigdemont. Els ciutadans de Sabadell s’hi podran apropar aquest divendres i la formació es compromet a fer arribar els missatges de suport a Waterloo (Bèlgica), on Puigdemont resideix en l’actualitat. 

Amb motiu de la recent mort del pare de Carles Puigdemont, Junts per Sabadell s’ha sumat a les accions en suport a l’expresident. Així, han habilitat, al Racó del Campanar, un llibre on els ciutadans poden escriure els seus missatges de condol. Tot ve arrel de la impossibilitat de l’expresident de tornar al país per poder acudir a l’enterrament del seu pare, pel perill de ser detingut.

El coordinador de Junts per Sabadell, Lluís Matas, ha parlat en nom de la portaveu municipal de la formació, Lourdes Ciuró, que es trobava a l’enterrament del pare de Puigdemont. Matas ha explicat que aquesta iniciativa ja s’ha dut a terme a altres ciutats de Catalunya, i que Sabadell s’hi suma perquè troben que “hi ha molta gent interessada en poder dir la seva, independentment de sigles i partits”. Matas fa èmfasi en que l’expresident portava “dos anys sense veure al seu pare”.

“És una notícia molt trista i lamentable que no hagi pogut ni tan sols assistir al seu enterrament”, ha declarat el coordinador.

Per últim, la formació es compromet a fer arribar les mostres de condol a Puigdemont, i Matas ha recordat que això ha succeït “tristament” perquè “el president és a l’exili”.

Quin missatge volen fer arribar a Puigdemont, els ciutadans?

Les persones que aquest matí s’han adreçat al Racó del Campanar han mostrat la seva tristesa no només per la pèrdua de l’expresident, sinó perquè no hagi assistit a l’enterrament. Un veí de Sabadell, Enric, emocionat, li ha volgut fer arribar el següent missatge: “l’esperem”. En el mateix sentit parla la Teresa, que explica que “dos milions i mig de persones no entenen aquesta situació”.

La Maria Roser Puyol, destaca que Puigdemont “es mereix això i molt més”. Per ella, aquesta situació és “vergonyosa”, i cal entendre que l’expresident “és a l’exili”. A més, assegura que “tindrà sempre el nostre suport”. Per últim, li sap greu “que la gent no es doni compte del que està passant”. La Mari Àngela Oriac ha assistit per fer-li arribar la seva tristesa perquè “no hagi pogut passar aquest últim temps amb el seu pare”.

Foto portada: signatura llibre condol para de Carles Puigdemont. Autor: David B.