Foto portada: activistes de la PAH. Autor: PAH Sabadell via Twitter.

Aturen un desnonament a Espronceda

Activistes de la Plataforma d’Afectades per la Hipoteca i la Crisi de Sabadell (PAHCS) han paralitzat aquest dimarts al matí un desallotjament al barri d’Espronceda. Aquest dijous la PAH intentarà fer el mateix amb un nou desnonament, ara a Ca n’Oriac. I és que malgrat la recuperació macroeconòmica, les execucions hipotecàries i desallotjaments no només no s’aturen sinó que s’incrementen, segons diverses fonts. 

En el cas d’Espronceda, els activistes han estat a la porta de l’immoble des de bon matí, ja que l’execució no estava assenyalada amb una hora en concret. L’Ajuntament ha anunciat a Twitter que ha intentat paralitzar l’execució però que ha estat impossible. El govern municipal ha donat suport a la concentració a les portes del pis, i la regidora d’Habitatge, Glòria Rubio (Crida), hi ha estat en primera persona. Finalment, però, la comitiva no s’ha presentat, com passa sovint quan hi ha oposició a la porta de l’immoble. De totes formes, el desallotjament queda pendent de nova data.
Segons la PAHCS, el pis pertany al fons Paratus, que va comprar actius immobiliaris del Banco Santander Central Hispano. L’afectat és un home natural de Ghana, de nom Joseph, que va comprar el pis i enviava diners a la seva família al país africà fins que es va quedar sense feina. Llavors li va ser impossible pagar la hipoteca. Ara demana un lloguer social. Té una pensió de 660 euros mensuals i una malaltia crònica.

Nou desnonament, a Ca n’Oriac

Segons la plataforma, dijous hi ha un nou desnonament, al carrer de la Bonaigua de Ca n’Oriac. Faran servir el mateix procediment: actuar a dues bandes, als jutjats, i al carrer, per intentar aturar-lo. L’afectada cobra 150 euros mensuals, té una filla discapacitada, i ha demanat la Renda Garantida de Ciutadania.

Foto portada: activistes de la PAH. Autor: PAH Sabadell via Twitter.