Balcons, al barri de Can Llong, durant l'estat d'alarma. Autor: J.d.A.

La Cambra de la Propietat reclama que s’aturi la llei per regular els preus dels lloguers

La Cambra de la Propietat Urbana de Sabadell i Comarca ha reclamat aquest dijous que s’aturi la tramitació de la llei per regular els preus dels lloguers a Catalunya i que s’obri un diàleg “sincer i obert” amb tots les agents implicats per tancar un acord que “garanteixi el dret de l’habitatge per a tothom, sense perjudicar ningú”.

En un comunicat, lamenten que la llei “criminalitza” els petits propietaris quan se’ls equipara amb els grans tenidors com si fossin els culpables de tots els mals del sector.

“No es pot equiparar una persona ha rebut un pis en herència i cobra un lloguer amb una empresa que adquireix blocs sencers per fer-ne negoci”, afegeixen.

L’entitat mostra el seu malestar amb la proposició de llei registrada al Parlament perquè entén que es vol aprovar “a esquena de molts dels agents importants que formen també part del sector de l’habitatge, tant de l’àmbit privat com del públic”. També en critiquen les presses per tirar-la endavant ja que el text es planteja de lectura única per tal que la implantació sigui immediata.

Foto portada: balcons d’habitatges al barri de Can Llong. Autor: J.d.A.