Holi. Autor: David B.

Sabadell és Holi

Sabadell ha celebrat els 10 anys d’una festa que ha anat creixent fins convertir-se gairebé en segell distintiu de la ciutat: un dels esdeveniments que atrau gent d’arreu a la capital vallesana. La festa Holi ha aplegat de nou milers de persones a l’amfiteatre del parc de Catalunya. 

El punt culminat de la festa estava clarament marcat: un quart d’una amb el llançament de milers de bosses de pols de colors (en total, una tona, 1.000 quilos) i la disbauxa posterior al ritme de la música de Bollywood. No obstant, la festa ha començat bastant abans, cap a les 11 del matí, amb grups de ball Bollywood de nou vinguts de tota Catalunya, gastronomia i una coreografia amb més de 450 ballarins a càrrec de l’Associació Catalana de Bollywood. 

Malgrat alguna previsió meteorològica preocupant els dies previs, finalment aquest diumenge s’ha viscut tot un esclat de primavera, amb un sol notable que ha suavitzat les encara baixes temperatures. Molt ambient, molta gent jove i famílies amb ganes de festa per celebrar un festival d’arrel hindú però que s’ha sabadellenquitzat en la darrera dècada. De festes Holi ara ja n’hi ha moltes, però l’organitzada a Sabadell és la més massiva i, sense paradoxa, a la vegada la que més representa l’essència dels Holis a l’Índia, segons expressen tot sovint des del Centre Asana i l’Associació Catalana de Bollywood, veritables organitzadors de la festa. Al cap i a la fi, el Holi no deixa de ser una festa de caire familiar, amb orígens religiosos, per celebrar l’arribada de la primavera.

La setmana de la marca Sabadell, està clar que ‘SABADELL és Holi’.

Foto: tirada dels colors. Autor: David B.