ICV CAP's agost

ICV tem que10 ambulatoris tanquin a les tardes aquest agost

  • La formació ecosocialista assegura que només obririen els CAPs Sant Fèlix i Ca n’Oriac.

  • Avancen que faran mobilitzaciones per obligar a repensar la mesura prevista per l’Institut Català de la Salut.

Tot i que no hi ha confirmació oficial, Iniciativa per Catalunya Verds assegura que l’Institut Català de la Salut (ICS) planteja tancar una sèrie d’Àrees Bàsiques de Salut durant les tardes del mes d’agost. ICV ha conegut les previsions respecte al Vallès Occidental. Afectarien a la gran majoria d’ambulatoris de la ciutat.

Segons ha assegurat la portaveu d’Iniciativa per Catalunya Verds, Carme Garcia, de fet durant el mes d’agost només obririen a la tarda els Centres d’Atenció Primària de Ca n’Oriac i Sant Fèlix. Quedaria per confirmar si obre el CAP Can Rull, que depèn de la Corporació Parc Taulí i no de l’Institut Català de la Salut. En qualsevol cas, Garcia assegura que el tancament a les tardes tindria una “trascendència enorme”.

Aquest mes d’agost molta gent es quedarà a la ciutat però veurem com la mesura afecta sobretot la gent gran que no es pot moure. A més, també afectaria als professionals que treballen per la tarda”, alerta la portaveu. “Si les Urgències del Taulí ja tenen un col·lapse és bastant lògic pensar que serà encara pitjor aquest mes d’agost”, finalitza.

Garcia ha assegurat que ha parlat amb la regidora de Salut de l’Ajuntament, i que també estava al corrent del pla.En aquest sentit, la formació ecosocialista vol seure amb el CatSalut, l’ICS, el Taulí i l’Ajuntament per plantejar mesures alternatives. D’altra banda, dilluns vinent es reunirà la Plataforma per la Defensa de la Sanitat Pública, formada per partits polítics, entitats i sindicats. “Si el pla es duu a terme significa una pèrdua de qualitat del servei”, assenyala.

Per la seva part, el copresident d’ICV Sabadell, Josep López, manté que cal elaborar algun instrument de participació perquè la ciutadania pugui decidir quins model de serveis públics vol.

Foto portada: Els regidors Carles Marlés i Carme Garcia, i Josep López, a la seu d’ICV Sabadell. Autor: J.d.A.