Foto portada: edifici judicial, fa uns dies. Autor: J.d.A

Inspecció de Treball obliga a tancar els Jutjats de Sabadell fins el 5 de juliol

  • L’edifici judicial romandrà tancat a l’avariar-se part del sistema de climatització.

  • Justícia considera “desproporcionada” la mesura, que provocarà ajornaments.

A causa de les altes temperatures que es viuen a dins de l’edifici judicial de Sabadell, Inspecció de Treball ha obligat a tancar els Jutjats de Sabadell fins el 5 de juliol. Per tant, part de l’activitat judicial queda paralitzada. El departament de Justícia considera “desproporcionada” la decisió.

Fa dies que tant els sindicats com el Col·legi d’Advocats denunciaven les altes temperatures a l’equipament de l’Eix Macià, superant de llarg el 30 graus i obligant a celebrar les vistes en espais on no dóna tant el sol o a dur a terme judicis sense togues. El propi col·legi professional va fer públic que donaria empara judicial a tots els lletrats que demanessin posposar les vistes (més info: ‘Els Jutjats de Sabadell, un forn a l’estiu‘).

Segons han reconegut a aquest digital fonts del departament de Justícia, aquest dimecres a les 13.30 hores Inspecció de Treball ha ordenat el tancament de l’edifici des de la primera planta (on hi ha el Registre Civil) fins la planta vuitena, quedant actives la planta baixa (recepció i jutjat de guàrdia) i les plantes 9, 14 i 17. Malgrat que es derivarà activitat a aquestes plantes, fonts del departament han donat per fet que hi haurà ajornaments de vistes i citacions durant els propers dies. L’ordre de tancament es preveu fins el 5 de juliol.

Climatització obsoleta

El passat 16 de juny van fallar dos dels quatre compressors que formen el sistema de climatització de l’edifici judicial. Aquest dijous s’instal·larà un compressor nou, que es posarà en marxa divendres. Justícia confia que ja es recuperi la temperatura habitual dels espais divendres. Per això consideren “desproporcionat” el tancament parcial i presentarà recurs davant Inspecció de Treball. El quart compressor es posarà en marxa dimecres vinent, 5 de juliol. Tot i així, Justícia assegura que el sistema de climatització està “obsolet” i es canviarà totalment l’any vinent, amb una inversió prevista de 600.000 euros.

Foto portada: edifici judicial, fa uns dies. Autor: J.d.A.