Arbres monumentals

Intensifiquen la plantació d’arbres per corregir el “dèficit de verd”

La trama urbana de Sabadell té gairebé 55.000 arbres, menys d’un arbre per cada quatre habitants de la ciutat. El 53 per cent estan als carrers i el 47 per cent als parcs i jardins. L’actual govern intensificarà aquest any la plantació de nous arbres i el manteniment dels existents. 

“L’increment del nombre d’arbres que estem plantant és molt important i forma part de les accions estratègiques, ja que, d’una banda, contribueix a corregir el dèficit de verd que hi ha a la ciutat i, d’altra banda, permet de fer-la més agradable per a les persones”, ha destacat el tinent d’alcalde de Cohesió Territorial, Juli Fernàndez.

En aquest sentit, l’Ajuntament plantarà aquest any uns 500 arbres. De moment se n’han plantat uns 200 i la resta es plantaran abans que acabi el mes de març, més les plantacions que hi haurà a aspectes de nova urbanització com el parc de les Aigües (Can Llong), la plaça d’Espanya o el parc del Nord. A més, es replanten arbres al carrer de l’Escola Industrial (Centre), la plaça del Treball (Gràcia) o al barri de Castellarnau.

Arbres Plaça Treball
Arbres a la plaça del Treball. Autor: David B.

La plantació de nous arbres va tocar fons l’any 2013, quan les retallades es van notar més en el pressupost municipal. Aquell any es van plantar només 50 nous exemplars, 10 vegades menys del previst per aquest 2018. No obstant, el rècord va ser l’any 2016, amb 1.343 nous arbres per reposar part dels caiguts en la ventada de desembre de 2014, sobretot a barris com Can Deu, Ca n’Oriac, Can Llong, La Concòrdia, La Roureda o Can Rull.

Evolucio dels arbres podats i plantats. Font: Ajuntament.
Evolució dels arbres podats i plantats. Font: Ajuntament.

D’altra banda, es podaran gairebé 10.000 arbres durant la temporada 2017-2018. Es podarà així un terç dels arbres que hi ha als carrers de la ciutat.

Poda d'arbres a la font de Can Rull. Autor: Ajuntament / cedida.
Poda d’arbres a la font de Can Rull. Autor: Ajuntament / cedida.

En total, aquest any es destinaran 600.000 euros per millorar l’arbrat de la ciutat. Entre els exemplars més nobles, els lledoners de la plaça de Frederic Mompou, al Centre, els plàtans de la font de Can Rull o el roure de l’avinguda d’Andreu Nin.

Foto portada: arbres monumentals a la plaça de Frederic Monpou.