Imatge general d'una de les actuacions a Sabadell en la jornada de solidaritat amb els detinguts el 23-S. Imatge del 20 d'octubre del 2019. (horitzontal)

Jornada reivindicativa per recaptar diners per als detinguts el 23-S

La plaça de la Creu Alta de Sabadell és escenari aquest diumenge d’una jornada de solidaritat per recaptar diners per als detinguts el 23 de setembre a la ciutat i les seves famílies. Diverses entitats, col·lectius i persones a títol individual han organitzat un programa que fins al vespre comptarà amb actuacions musicals o circ. 

El membre del col·lectiu cultural Sèpia Verda i de l’entorn d’alguns dels detinguts, Ricard Fernàndez ‘Efa’, ha explicat a l’ACN que amb la recaptació es farà front a les despeses dels advocats i dels trasllats a Madrid dels familiars per veure els detinguts. Fernàndez ha explicat que la jornada vol ser una “mostra de solidaritat” cap als detinguts el 23-S a Sabadell en el marc d’una operació de la Guàrdia Civil ordenada per l’Audiència Nacional, arran de la qual set persones estan empresonades, entre ells, els sabadellencs Xavi Duch i Jordi Ros, acusats de terrorisme. Laundry el Rumbero, Cesk Freixas, Lu Rois i Roc Casagran i Corrandes son Corrandes són algunes de les actuacions programades.

Vermut solidari. Autor: ACN.
Vermut solidari. Autor: ACN.

El membre del col·lectiu ha explicat que la defensa dels detinguts i empresonats i les visites a la presó dels familiars és un procés “molt costós” i per això s’han recaptat diners “per tal que les famílies hagin de posar el mínim possible”. Ha afegit que amb la jornada es pretén passar “una estona positiva i agradable” amb la idea de ser “combatius i festius a la vegada” per reivindicar “coses molt dures i drames que estan vivint les famílies”. Fernàndez ha reconegut que no saben com hauria anat la jornada sense els esdeveniments d’aquesta darrera setmana però ha assegurat que ja abans “hi havia moltes ganes a l’entorn” i rebien missatges de molta gent que els preguntava com podien ajudar. També ha volgut fer extensible aquesta solidaritat cap a la resta detinguts al país.

Nova acció el proper dimecres

Per últim, ha lamentat que es vulgui fer de Catalunya i del moviment independentista “un boc expiatori d’Espanya”. “Sabem que a gran part del territori espanyol com més s’acusi als catalans més benefici electoral”, ha assegurat. El grup de suport als detinguts està preparant una altra acció de cara al dimecres, 23 d’octubre, quan es complirà un mes de les detencions.

Foto portada: imatge general d’una de les actuacions a Sabadell en la jornada de solidaritat amb els detinguts el 23-S. Autor: ACN.