La Bassa. Autor: David B.

La Bassa perd un 22 per cent d’usuaris en la seva reobertura

La reobertura de La Bassa aquest estiu ha comportat un descens de 33.000 usuaris respecte l’última obertura l’any 2015. D’altra banda, tres de les altres quatre piscines municipals mantenen el repunt que van tenir l’any passat.

La regidora d’Esports de l’ajuntament de Sabadell, Marisol Martínez, ha fet una valoració “en positiu” de la campanya d’estiu a les cinc piscines municipals, amb especial èmfasi en la reobertura de La Bassa després d’un any tancada per obres. En línies generals, Martínez assegura que “hem mantingut l’increment de les piscines de barri”. El nombre d’usuaris de Can Marcet, Olímpia i Parc del Nord es manté com l’any passat. La piscina de Campoamor perd poc més de 7.000 usuaris respecte l’any passat.

Pel que fa a La Bassa, el nombre d’usuaris aquest estiu ha estat de 114.238 persones, el que representa la meitat del total de banyistes a les piscines municipals. Martínez creu que el descens de 33.498 usuaris respecte a l’última obertura (un 22 per cent) es deu al fet que el 2015 va ser “un any excepcional de calor”. La regidora afegeix que aquesta temporada ha estat de deu dies menys que l’anterior.

El bar, més enllà de l’estiu?

D’altra banda, a preguntes de la premsa, Martínez ha anunciat que s’està estudiant allargar l’obertura del bar de La Bassa un cop acabada la temporada d’estiu, “com a zona per estar i gaudir alguna tarda o nit”.

Augmenta la participació en les activitats esportives

Martínez també ha valorat les activitats físiques esportives que s’han fet durant l’estiu. Els  cursos de natació han tingut un 92 per cent d’ocupació, un 8 per cent més que l’any anterior. Les activitats per a adults i gent gran han tingut 158 participants i a la festa per nens i nenes de diferents entitats, Enjogassa’t, hi van participar 3.663 persones, un 13 per cent més que l’any anterior.

Foto portada: La Bassa, aquest estiu. Autor: David B.