Foto portada: membres de la Comissió Parc del Nord. Autor: David B

La Comissió del Parc del Nord prepara una festa reivindicativa per dissabte

El proper dissabte la Comissió del Parc del Nord ha preparat diverses activitats per dur a terme una diada festiva i al mateix temps reivindicativa. Una reclamació del Parc del Nord, que la Comissió lluita des de fa 19 anys.

El president de la Federació d’Associacions de Veïns de Sabadell (FAVS), Manuel Navas, fa memòria per explicar que “per diversos problemes de molts tipus el Parc del Nord està actualment sense construir”.

“Quan es va iniciar la construcció van venir les obres del metro i es va paralitzar, després van arribar problemes seriosos com les terres contaminades que es van deixar al parc i que es van aconseguir retirar per les pressions veïnals. Hi havia un projecte inicial que l’ajuntament va parar i en dos anys i mig van fer un concurs d’idees, molt mal fet, i ara estem esperant notícies sobre el nou concurs d’idees. Els veïns estem a l’espera de si es posen en marxa abans que vinguin les eleccions”, ha apuntat Navas.

Navas assegura que “no hi ha voluntat política per acabar el Parc del Nord, un parc que va des de Can Deu fins el riu Ripoll, tocant els barris de Can Deu, Sant Julià, la Plana del Pintor, el Torrent del Capellà, Ca n’Oriac, Torreguitart i Can Puiggener”.

Activitats durant tot el dia

Dissabte 30 de juny obrirà la Festa reivindicativa del Parc del Nord, un cross d’una milla al parc en modalitat infantil i sènior, que compta amb la participació de la JAS i del CN Sabadell. Durant el matí es durà a terme una triangular infantil al camp de la Planada-Can Deu. A partir de les 11 del matí fins passades les 8 del vespre, es duran a terme actuacions musicals i culturals diverses de la mà de les entitats del barri.
A les 14 hores es durà a terme una paella reivindicativa popular, de la que ja s’han venut 400 tiquets. Durant tot el dia hi haurà un concurs de grafitti, un mercat i diverses activitats i tallers per a nens i joves, que comptarà entre d’altres amb gimcanes i tallers de maquillatge.

Foto portada: membres de la Comissió Parc del Nord. Autor: David B.