Foto portada: membres de la Comissió Parc del Nord, Autor: J.d.A.

La comissió que reivindica el Parc del Nord, “farta d’estar farta” de l’Ajuntament

  • Les entitats que lluiten pel parc urbà del nord denuncien un nou endarreriment del projecte. 
  • El govern municipal els emplaça a una reunió el 3 d’abril. “Un paripé”, diu Navas (FAV). 

Endarreriment rere endarreriment. La Comissió del Parc del Nord denuncia un nou retard en l’inici dels treballs del desitjat parc. El darrer calendari preveia convocar un nou concurs d’idees pel parc pel mes de febrer. Però a mitjans de març la Comissió Parc del Nord no té cap coneixement de cap concurs. 

El primer concurs d’idees va ser rebutjat pel jurat. Cap de les dues propostes els va convéncer del tot. Tampoc convencia al govern actual el projecte ideat per la Comissió Parc del Nord fa més d’una dècada, abans de les obres dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC).

“Ens prenen el pèl”

La construcció de la nova estació ‘Sabadell Parc del Nord’ i les cotxeres dels FGC van aparellar la congelació del gran parc urbà de la zona nord. Però ara, les obres fa un any gairebé que s’han acabat, i el Parc del Nord segueix sense projecte. Els membres de la Comissió estan visiblement molestos amb el govern presidit per Maties Serracant: “ens prenen el pèl”, diu el secretari de la comissió, Antonio Jara. “És una situació lamentable que clama al cel”, reconeix el president de la FAV Sabadell, Manuel Navas. “Tenim uns polítics de molt poca categoria que no ens escolten”, es queixa també la presidenta de l’AA.VV Ca n’Oriac, Purificación Foncubierta.
Els dirigents veïnals sostenen que l’Ajuntament s’ha gastat molt pocs diners en millorar el parc després de les obres: “només han fet una zona infantil i una àrea per a gossos, que han ampliat sense cap consens”, apunta Mariano Molina, de l’AA.VV Torrent del Capellà.

I fora de l’àmbit del parc, el consistori també es va comprometre a millorar la plaça Navacerrada, a la Plana del Pintor, aquesta primavera, o la Ronda Collsalarca, però no hi ha novetats al respecte.

Reunió: el 3 d’abril

Fonts municipals han reconegut a iSabadell que el concurs d’idees encara no s’ha convocat, però emplacen a la Comissió Parc del Nord a una trobada el 3 d’abril posar en comú l’estat del projecte: “ja sabem que no servirà de res. Estem més que farts”, diu Navas.

Festa reivindicativa: 30 de juny

Les entitats veïnals agrupades en la comissió han convocat una festa reivindicativa a la zona el proper 30 de juny. La comissió es va constituir fa gairebé 20 anys i malgrat el cansament mantenen que no cessaran en la reivindicació fins tenir el parc que la zona mereix.

Foto portada: membres de la Comissió Parc del Nord, aquest matí a l’AA.VV Ca n’Oriac. Autor: J.d.A.