Festa del xai. Autor: David B.

La comunitat pakistanesa celebra la Festa del Xai

La comunitat pakistanesa de Sabadell s’ha aplegat a la plaça Picasso per a celebrar la Festa del Xai. La trobada ha comptat amb la presència de l’alcalde del municipi de Khojanwali, representants del govern municipal i dels cossos policials.

La Festa del Xai o del Sacrifici és una dels principals celebracions de l’Islam que es commemora 70 dies després del Ramadà. La festivitat recull el passatge de la Bíblia i el Corà on Abraham està disposat seguint les ordres de Déu a sacrificar al seu fill Isaac, abans que la divinitat intervingués i el substituís per un xai.  La carn de l’animal és separada en tres terços: una per a la persona que ha adquirit el xai, altra per a repartir entre els seus familiars i el darrer terç per a les persones necessitades, independentment de la seva religió, raça o nacionalitat.

La trobada ha comptat amb la presència de regidors del govern municipal, Gabriel Fernàndez (ERC), Ramon Vidal (Unitat pel Canvi) i Míriam Ferràndiz (Crida per Sabadell). També han assistit César Galván, cap de l’oficina de relacions amb la comunitat dels Mossos d’Esquadra, Manuel Morcilo, comissari-cap de la Comissaria de la Policia Nacional de Sabadell i Joan Jordan, responsable de relacions ciutadanes de la Policia Municipal. La Federació d’Associacions d’Immigrants del Vallès (FAIV) ha estat representada per José González, assessor jurídic de l’entitat.

L’alcalde de Khojanwali

Per a l’ocasió la comunitat pakistanesa local, formada per unes 400 persones, ha convidat a Nasser Sher, alcalde de la localitat de Khojanwali que compta amb 30.000 habitants de la província de Punjab. Sher, de 30 anys d’edat, és membre del partit governamental Lliga Musulmana, ubicat en el centre dreta de l’espectre polític que actualment està de gira per Europa.

Nasser Sher, alcalde de la localitat de Khojanwali. Autor: David B.
Nasser Sher, alcalde de la localitat de Khojanwali. Autor: David B.

En declaracions a iSabadell ha condemnat els atemptats de Barcelona i Cambrils,  ha manifestat que Pakistan és una de les principals del terrorisme jihadista i la seva incomprensió per les causes del terrorisme a Europa. Aquesta és la primera vegada que visita Europa, on l’ha sorprès, en comparació amb el seu país, l’elevat nivell dels drets socials, la cura pel medi ambient i l’ordenació del trànsit. L’ensenyament és la seva principal prioritat del seu govern municipal per dotar-lo dels centres docents necessaris.

L’acte ha consistit en un dinar tradicional pakistanès que ha estar precedit per un breu parlament de Safian Younas, president de l’associació pakistanesa local, qui ha explicat com el motiu de la trobada és mantenir vius els llaços d’amistat amb les autoritats i la població de la ciutat. Després, s’ha fet una minut de silenci en memòria de les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils.

Foto portada: trobada d’aquest dimecres. Autor. David B.