Foto portada: entrega de menjar a Creu Roja.

La crisi social no es redueix

Malgrat que es crea ocupació de forma moderada i que les xifres macroeconòmiques són més positives, la crisi social encara no es redueix a la ciutat. És el que es deriva de la consulta a les entitats socials sabadellenques que treballen pels més desfavorits, com tota la xarxa d’entitats del Rebost Solidari, de la que formen part entitats claus com Càritas o Creu Roja.

Precisament l’entitat ubicada a la Gran Via ha rebut en els darrers dies mitja tonelada d’aliments, bàsicament tonyina i llet, recollida per una dels principals comerços ubicats a Sabadell, El Corte Inglés, durant la darrera campanya del Gran Recapte.

Aquesta gran superfícia es va comprometre a donar el 10 per cent dels aliments recaptats a Creu Roja Sabadell, i recentment han fet entrega del menjar. Són 480 quilos, d’un total de 4.785. Així es reforçaran els lots que l’entitat solidària entrega a unes 250 famílies de la ciutat en coordinació amb els Serveis Socials.

El Corte Inglés considera que Creu Roja s’ha convertit en “l’entitat referent per distribuir els lots d’aliments” des de que l’any 2010 van començar a distribuir-los de forma quinzenal. D’altra banda, el grup empresarial manté que fa tres anys van posar en marxa un programa estable per recollir les minves a tots els supermercats del grup. Cada setmana entitats solidàries recullen aquells productes aptes pel consum però no per a la venda.

Foto portada: entrega d’aliments al moll d’entrada i sortida de mercaderies del Corte Inglés de Sabadell. Autor: cedida.