FAV Sabadell. Autor: David B.

La FAV vol impulsar una cooperativa d’habitatges aquest any

El president de la FAV Sabadell, Manuel Navas, ha explicat que el major repte que vol assolir l’entitat que agrupa les diferents associacions de veïns de Sabadell per aquest 2020 és poder dur a terme una cooperativa d’habitatge.

Així ho ha explicat el seu president en la trobada anual que duu a terme la Federació d’Associacions de Veïns de Sabadell (FAV) a l’Espai Àgora del Centre Cívic de Sol i Padrís. “Aquest any hem celebrat desenes d’activitats emmarcades en el 50è aniversari de la FAV”, apunta Navas. Entre elles destaquen la publicació d’un llibre de la Història del Moviment Veïnal de la mà d’Antonio Santamaría i un documental realitzat per Jordi de Arriba i David Bisbal. Dins la commemoració del 50è aniversari s’ha dut a terme una exposició itinerant pels barris i 45 conferències. Fora d’aquest aniversari les entitats han dut a terme desenes d’activitats, com tallers, festes majors i la tramitació de queixes i denuncies dels veïns, entre moltes altres.

FAV Sabadell. Autor: David B.º
Trobada d’entitats veïnals, aquest dimecres. Autor: David B.

De cara a l’any 2020, la FAV preveu la creació d’una cooperativa d’habitatge, que està començant a impulsar i que ja ha tingut unes reunions inicials amb l’Ajuntament.

“L’Ajuntament hauria de cedir diversos terrenys (no només de la perifèria) i els cooperativistes s’encarregarien d’edificar els habitatges i cada mes pagarien un lloguer social. Navas assegura que aquests pisos estarien gestionats per l’Ajuntament i que sempre serien de propietat municipal”.

Des de la FAV asseguren que els pisos estarien destinats a famílies amb necessitat d’habitatge i al mateix temps per a persones que “tinguin consciència cooperativista”. El president de la FAV explica que a més, aquesta construcció de nous habitatges “podria tenir un factor rellevant en els preus del lloguer de la ciutat, si hi ha més oferta de pisos, el preu dels lloguers haurà de baixar. És la llei de l’oferta i la demanda”.

Reivindicacions pel 2020

D’altra banda, l’entitat veïnal pretén seguir amb el projecte A-porta, al barri de Can Puiggener i potenciar les vocalies de la FAV, com pot ser la vocalia de dones, de gent gran, de participació, d’urbanisme, infraestructures i mobilitat o la vocalia de sanitat. Després de l’èxit assolit en la primera Jornada de democràcia local, es vol institucionalitzar al costat de l’Ajuntament, una trobada anual. En aquest 2020 també seguiran amb les reivindicacions iniciades els darrers anys com les Urgències del Taulí, el retorn de l’Oncologia infantil, els CAPS, l’ensenyament, les residències, els instituts, l’aeroport, els transports,

Foto portada: representants de les entitats veïnals. Autor: David B.