Foto portada: la plaça del doctor Robert, aquest diumenge. Autor: J.d.A.

“La nostra esperança és que el govern de Rajoy duri poc”

  • Unes 200 persones es concentren contra la reelecció de Rajoy.

  • La PAH i els Iaioflautes criden a intensificar l’oposició al carrer contra les dretes.

Unes 200 persones s’han concentrat aquest diumenge al vespre a la plaça del doctor Robert contra la reelecció de Mariano Rajoy (Partit Popular) com a president del govern espanyol. La convocatòria ha estat dels Iaioflautes de Sabadell i la Plataforma d’Afectades per la Hipoteca i la Crisi (PAHCS). Els concentrats esperin que el segon govern Rajoy duri poc.

Rajoy ha salvat la investidura. Els concentrats a la plaça del doctor Robert esperen, però, que la legislatura sigui breu, donada la feblesa parlamentària del Partit Popular. “L’esperança és que duri poc i que es facin noves eleccions en el moment adequat perquè no guanyin de nou les dretes”, assegura la membre dels iaioflautes Dolors Codina.

Concentrats a la plaça del doctor Robert. Autor: J.d.A.
Concentrats a la plaça del doctor Robert. Autor: J.d.A.

Mentrestant, però, el manifest de la concentració anima la ciutadania a construir un “potent moviment popular” i a “recuperar els carrers i les places, que fa mesos que tenim prou oblidades”. L’esquerra alternativa convida així a prendre els carrers com oposició a la reedició del govern popular, ara amb el vot favorable de Ciutadans i l’abstenció del PSOE.

Amb més força sortirem al carrer i reprendrem la lluita al carrer, que és on hem aconseguit alguna cosa”, diu l’activista de la PAH Vicente Palomo. “És una injustícia que tornem a tenir un govern de Rajoy després d’un any en funcions i totes les retallades. Ara veiem que el PSOE s’uneix a Rajoy. És molt injust”, assegura. “El PSOE ja és igual de dretes que el PP, d’esquerres en té ben poc. Formen part de la casta política que fa que els treballadors tinguem menys drets i no donen solucions”, finalitza.

I és que bona part de les critiques a peu de carrer van dirigides cap al paper del Partit Socialista. “El Partit Socialista va començar sent socialista, obrer i espanyol i ja no tenen res d’això. Només miren per les seves butxaques i pels interessos dels seus barons. La posició de Pedro Sánchez ha estat heroica”, assegura la iaioflauta Codina, que creu que el PSOE està condemnat a repetir la història del PASOK grec, abans referent i ara residual a l’esquerra hel·lènica.

Un parell de militants del PSC de Sabadell han assistit a l’acte com a mostra d’oposició a l’abstenció del seu partit. També una representació de les entitats d’immigrants vallesanes. A la concentració també s’hi ha acostat la regidora de la Crida per Sabadell Glòria Rubio.

Foto portada: la plaça del doctor Robert, aquest diumenge. Autor: J.d.A.