Obres de la plaça d'Espanya. Autor: David B.

La nova plaça d’Espanya pren forma

Les obres de la plaça d’Espanya acabaran a l’estiu, malgrat que fins al novembre no s’hi podran plantar la meitat dels arbres. Aquest és el compromís pres per l’equip de govern municipal amb una delegació de veïns aquest dimarts a la tarda. Membres de les associacions de veïns de Torreguitart, la Creu Alta, Ca n’Oriac i la Concòrdia van visitar l’estat de les obres, amb una delegació encapçalada per l’alcalde, Maties Serracant, i el regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero.

En els darrers dies, s’han marcat els vials interns de la nova plaça. L’obra civil acabarà a l’estiu i cap al novembre es plantaran els arbres que hi falten, ja que necessiten temperatures més baixes. La meitat dels arbres són caducifolis.

La segona fase d’obres de la plaça d’Espanya ha tingut un pressupost de 1,2 milions d’euros per urbanitzar tres àmbits:

  • Un espai per a actes cívics tocant a l’avinguda de Josep Tarradellas.  S’aprofita el desnivell del terreny que farà de graderia per seure-hi i fer activitats a l’aire lliure. Hi haurà un mirador i diversos espais de jocs.
  • Per altra banda, hi ha una zona de jocs per a infants de zero a sis anys, amb caseta, gandules i quatre en ratlla, a més d’un petit tractor disposat sobre la gespa. Segons l’Ajuntament, així es vol recordar que ” el sector primari encara forma part del paisatge”.
  • Finalment, hi haurà una zona de joc d’edats mitjans amb bosc de trepa, un tronc per seure i jugar. I prop de l’accés a l’estació dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, una zona destinada a adolescents, amb un carregador de mòbils mitjançant placa solar i un gran banc.

El regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero, manté que “hem seguit el que es va pactar en el seu moment amb els veïns” i reitera que serà “un jardí dins de la ciutat”.

Foto portada: camins interiors de la nova plaça d’Espanya. Foto: David B.