Rotonda Ronda Ponent. Autor: Cedida.

La nova rotonda de la Ronda Ponent pren forma

Des del dilluns de la passada setmana s’està treballant en la nova rotonda de la intersecció de la Ronda Ponent i la carretera de Terrassa. Aquest dimarts ja ha començat a prendre forma de com serà la rotonda i com quedaran les quatre voreres del seu voltant que es sotmetran a diverses modificacions. La rotonda s’ha instal·lat de forma provisional.

La nova rotonda que s’està construint permetrà fer girs que fins ara no es podien dur a terme, podent girar des de la carretera de Terrassa cap a Ronda Ponent (Més info: ‘Així serà la nova Ronda Ponent‘).

Senyalització de la rotonda, dimarts a la nit. Foto: @xavi_miralles via Twitter.
Senyalització de la rotonda, dimarts a la nit. Foto: @xavi_miralles via Twitter.

Està previst que les obres durin aproximadament uns cinc mesos i hauria d’estar enllestida abans d’acabar l’any. Mentre es realitzin els treballs de la rotonda no es tallarà el trànsit, però es mantindrà un carril en servei en cada sentit tant a la Ronda Ponent com a la Rambla d’Ibèria. Aquesta obra compta amb una inversió prevista de de 412.000 euros i l’executa l’empresa Romà Infraestructures i Serveis.

La nova anella del Centre

De fet, aquesta cantonada forma part de la reforma de la mobilitat al Centre impulsada per l’actual govern, que vol crear una mena d’anella de circumval·lació del Centre a través de la Ronda Ponent, la carretera de Terrassa i Barcelona, la Gran Via i l’eix Vilarrubias-Zamenhof.

Cal tenir en compte però que a la mateixa vegada el cabal de circulació en aquests vials es redueix de forma sensible ja que a la Ronda Ponent s’ha passat de tres carrils per sentit a dos carrils per sentit (fent un carril bici a cada banda), i que la carretera de Barcelona també viurà una operació similar en breu, reduint la circulació a motor a un únic carril per sentit. Per completar l’anella, caldrà també fer una rotonda a l’encreuament entre la Gran Via i la carretera de Barcelona.

Foto portada: rotonda de la Ronda ponent, aquest dimarts al matí. Autor: Cedida.