PAHC

La PAH guanya temps i fa ajornar un desnonament

Aquest dilluns al matí, una cinquantena de membres de la Plataforma d’Afectades per la Hipoteca i la Crisi a Sabadell (PAHCS) s’han concentrat davant del número 13 del passatge Ribatallada (tocant a la plaça Espanya), per evitar un imminent desnonament.

Passades les 12 del migdia, hora de dur-se a terme el desnonament, el Servei d’Actes de Comunicació dels Jutjats no s’ha personat degut a la presència dels membres de la plataforma que esperaven la seva arribada davant l’immoble.

Cecilia, que viu amb dos fills i una persona gran al seu càrrec, anava a ser desnonada del seu pis perquè des de que es va quedar a l’atur, ara fa dos anys, no va poder fer front al pagament de la hipoteca. El pis té una ordre de desnonament interposada per la financera Paratus AMC, que va comprar el deute a l’empresa GMC.

Minuts després de les 12, els membres de la PAHCS han comunicat a l’afectada que al no presentar-se la comitiva dels jutjats, el jutge fixarà una propera data de desnonament, amb tota probabilitat pel mes de setembre.  La portaveu de la PAHC i de la comissió de seguiment d’aquest cas, Uri Mari Bustillos, ha manifestat que “cada dia a la ciutat de Sabadell es fan una mitjana de sis desallotjaments. De vegades sembla que ja no s’executen desnonaments i a Sabadell, encara tenim una xifra massa elevada”.

Properes actuacions

Els membres de la PAHC realitzaran en els propers dies una nova acció per a fer pressió amb la financera Paratus AMC, per tal de poder arribar a un acord i poder aturar de forma definitiva el desnonament de la família de la Cecilia.

Foto portada: un moment de l’acció de la PAHCS, amb l’afectada al centre de la imatge. Autor: David B.