Últim bloc ocupat per la PAHCS, a Gràcia. Autor: David B.

La PAH ocupa el seu quart bloc a Sabadell

Primer va ser un petit bloc de planta baixa més dos pisos al barri de Campoamor. Després un immoble similar a Can Rull. En tercer lloc el simbòlic edifici del barri de Gràcia. I de moment aquest dissabte la PAH Sabadell ha ocupat el seu quart bloc a la ciutat.

La PAH ha ‘alliberat’ un bloc de pisos situat al carrer de Puig i Cadafalch, al barri de Gràcia, amb 27 pisos i que segons la plataforma duu buit almenys quatre anys però que podria estar desocupat des de l’any 2007. De fet, mai ha estat habitat. El bloc és d’obra nova i propietat d’una constructora i un promotor amb una facturació milionària. Es tracta del 17è bloc de pisos ocupat per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca en el que anomenen Obra Social la PAH. Dels 17 blocs, quatre estan situats a Sabadell. En total, 75 habitatges a la ciutat.

L'edifici ocupat aquest dissabte, a la Gran Via. Autor: David B.
L’edifici ocupat aquest dissabte, a la Gran Via. Autor: David B.

La PAH es defineix com “l’únic agent social que ha estat capaç de fer propostes pràctiques i generar victòries davant les entitats financeres per a garantir que ni una sola persona de la ciutat estigui al carrer mentre segueixen havent-hi milers i milers de pisos buits”. Reivindiquen la desobediència civil i l’organització col·lectiva. Demanen també una gestió de l’habitatge pública, transparent i articulada “en pro dels interessos de la majoria”. Així mateix, demanen que s’aprovi la Iniciativa Legislativa Popular sobre habitatge i pobresa emergència presentada a la Generalitat.

Amb aquesta proposta s’aturarien els desnonaments de facto, no hi hauria cap tall de subministrament i no es toleraria condemnar a cap persona a seguir endeutada la resta de la seva vida”, mantenen.

En un comunicat, els activistes assenyalen que algunes famílies ocuparan els pisos. Famílies que ja han perdut el seu habitatge i a qui Serveis Socials no ha ofert cap alternativa, segons la plataforma. La PAH recorda que en els darrers temps el problema ja no és tant no poder pagar la hipoteca sinó que s’han expandit els impagaments de lloguer i que hi ha moltes famílies sense cap ingrés. Moments després de l’ocupació, ha començat a l’aparcament de l’immoble una assemblea. Els membres de la PAH han convocat els mitjans de comunicació aquest diumenge per explicar més detalls.

Foto portada: membres de  la PAH a un dels balcons. Autor: David B.