PAHCS

La PAH pressiona als jutjats pel compliment de la ILP Habitatge

  • A Sabadell en el mes de setembre hi ha hagut 10 desnonaments aturats per la PAH Sabadell.

  • La plataforma continuarà pressionant a l’administració local perquè es donin solucions.

Després de la marxa que va realitzar la PAH des de la plaça del Treball del barri de Gràcia de Sabadell i que va recórrer les PAHS de Barberà, Cerdanyola i Ripollet, per demanar l’execució de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) aprovada al Parlament de Catalunya el passat 5 d’agost, han fet una nova acció reivindicativa.

Aquest dimarts un centenar de membres de la Plataforma d’Afectades per la Hipoteca i la Crisi de Sabadell (PAHCS), han presentat un document als Jutjats de Sabadell per demanar al jutge del deganat que apliqui la ILP en els casos de desnonaments i execucions hipotecàries.

La portaveu de l’acció de la PAHCS, Deborah Serrano, ha explicat que “aquesta és una acció que s’ha fet a nivell Catalunya i que nosaltres fem avui perquè la setmana passada coincidia la data amb un desnonament i no vam poder fer l’acció conjunta amb la resta de plataformes catalanes”.

A Sabadell els desnonaments segueixen i fins i tot amb dates posteriors de l’aprovació de la ILP. Tampoc estan fent cap desnonament on hi hagi una solució, tal com indica la nova llei. Això no pot ser”, ha conclòs Serrano.

En el document que han presentat als Jutjats, els membres de la Plataforma demanen que es convoqui una junta de jutges on s’inclogui com a punt de l’ordre del dia l’entrada en vigor de la Llei 24/2015 de mesures urgents per afrontar l’emergència a l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica. També han demanat que es vetlli per l’aplicació de la llei i de les mesures urgents que defineix la mateixa. D’altra banda, en el mateix document, demanen que es promogui la suspensió dels procediments d’execució hipotecària o desnonament per impagament i es promogui la suspensió cautelar dels procediments que signifiquin la pèrdua d’habitatge.

Canvi de govern municipal

La portaveu de la PAHCS ha manifestat que han vist certes diferències entre l’actual govern municipal i l’anterior.

Els estem donant un vot de confiança, ja que entenem que el temps és just, hi ha hagut l’agost pel mig i només portem mig mes de setembre. Alguns dels casos d’ocupació urgent, l’Ajuntament els portarà a la primera taula d’habitatge. La PAHCS ja ha avisat al nou govern municipal que no pararan de pressionar perquè la ILP actualment no es compleix”.

Serrano ha advertit que “tot i el vot de confiança, la pressió de la PAHCS sobre l’administració local serà tant forta com abans o inclús més”.

Foto portada: membres de la PAHCS abans de presentar els documents als jutjats. Autor: David B.