Bosc de Can Deu. Autor: David B.

La recuperació del bosc de Can Deu avança a bon ritme

La recuperació del bosc de Can Deu s’està portant a terme seguint les recomanacions d’una comissió tècnica integrada per diferents institucions, entitats i especialistes, que es va crear arran de les gravíssimes afectacions provocades per la ventada de 2014. L’Ajuntament i els propietaris del bosc, la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859, coincideixen que s’avança a bon ritme.

El 90 per cent dels 5.000 arbres que es van plantar al bosc entre els mesos de gener i febrer del 2016 han arrelat bé i creixen amb normalitat. El 10 per cent restant s’ha anat substituint. Des de la replantada s’ha anat vetllant l’estat de les zones i s’han fet regades concretes per facilitar que els nous arbres superin els mesos de més calor i s’adaptin a l’entorn de la millor manera possible.

Reducció del risc d’incendis

Aquest divendres s’ha posat en marxa la fase d’alerta d’incendis a causa de les altes temperatures d’aquests dies. En aquest sentit, s’han dut a terme al llarg de l’any les tasques de neteja de capçades i troncs morts i altres mesures per reduir el risc d’incendis forestals. En aquest sentit, s’han fet desbrossades tant periòdiques com específiques a tot el bosc, tasques de neteja, manteniment de senders i regades d’emergència, entre altres actuacions.

El gestor de l’Espai Natura de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859, Hilari Teixidó, ha explicat que “des de la Fundació agraïm la feina de l’ADF, perquè vigilen constantment el rodal fent rondes, com també donem les gràcies als Bombers de la Generalitat i a la xarxa de guaites de la Diputació de Barcelona”.

“Gràcies a ells, i a la ciutadania en general, ens trobem en una zona molt vigilada pel que fa al risc d’incendis, cosa que aquests dies s’agraeix enormement”, ha assenyalat Teixidó.

Foto portada: vista del bosc de Can Deu, aquest divendres. Autor: David B.