Foto portada: policies en primera fila del ple d'esquenes a la sessió. Autor: J.d.A.

La UGT alerta que cal desbloquejar els problemes interns a la Policia Municipal abans de la Festa Major

Els representants del sindicat UGT a la Policia Municipal de Sabadell demanen a la direcció del cos que reprengui les negociacions per buscar punts de trobada de cara a la Festa Major, “la més important dels últims anys, per no dir les últimes dècades, des del punt de vista de la seguretat”.

La tensió entre la direcció de la Policia Municipal i els representants sindicals continua. Al juny la plantilla va decidir fer vaga d’hores extraordinàries, tot i que després de l’atemptat de Barcelona dijous passat, van aixecar-la “de forma excepcional” perquè “algú havia d’emprendre accions per a pal·liar el pànic estès per tota la població més quan el presumpte autor material dels atropellaments encara es trobava fugit”.

El dispositiu després de l’atemptat

Tot i així, la UGT critica que la direcció del cos “no ha considerat necessari reforçar els torns de feina més que amb una o dues patrulles com a molt quan la sensació d’inseguretat ciutadana hagués requerit mantenir presència policial permanent en tots els districtes”.

La Festa Major, a l’horitzó

Després dels atemptats de Barcelona i Cambrils, l’ajuntament de Sabadell estudiarà en els propers dies reforçar la seguretat als espais més oberts durant la Festa Major (més info: ‘Estudiaran implantar noves mesures de seguretat per la Festa Major‘). En aquest sentit, els representants de la UGT demanen a l’Intendent Major que reprengui les negociacions suspeses abans de vacances i desbloquejar la situació a les portes de la Festa Major “la més important dels últims anys, per no dir les últimes dècades, des del punt de vista de la seguretat”.

Entre les reclamacions dels sindicats amb representants a la Policia (SPMM-Cat, CC.OO i UGT) hi ha les armilles antibales pels agents, que ja han estat entregades, la millora dels vehicles policials, l’increment de policies en la plantilla, la reposició de material o els dies d’assumptes propis.

Fonts de la direcció han assegurat a iSabadell que després de l’atemptat es va incrementar el servei 1,5 vegades, en línia amb les peticions dels Mossos d’Esquadra. Així mateix, sostenen que els nous vehicles entraran en servei a la tardor i que les armilles ja han estat entregades. Emplacen els representants sindicals a reprendre la negociació.

Foto portada: agents de la policia en el ple de comiat de juli Fernàndez, protestant. Autor: David B.