Foto portada: infants penjant missatges a l'escola Nostra Llar. Autor: David B.

La vaga del 3 d’octubre, en fotos

Milers de persones s’han manifestat aquest dimarts pels carrers de Sabadell en una de les mobilitzacions més massives de la història recent de Sabadell. Ho fan protestant per l’actuació policial el passat 1 d’octubre, quan es va celebrar el referèndum unilateral d’independència a Catalunya.

Cap a les 9 del matí, membres dels antidisturbis de la Policia Nacional van entrar de forma expeditiva a l’escola Nostra Llar, al Centre, provocant diversos ferits. Després de trencar una vintena de portes a la recerca del material electoral i trencar un parell de vidres, van marxar amb bosses plenes, però de material escolar. Tant la Policia Nacional com la Guàrdia Civil van actuar de forma similar en desenes de casos, provocant més de 800 ferits segons el govern català.

Podeu veure les fotos també a Flickr: ‘Vaga 3 d’octubre‘. 

La Taula per la Democràcia ha convocat 48 hores del referèndum d’una aturada general de l’economia, amb caràcter de vaga general pels sindicats anticapitalistes. A Sabadell hi ha hagut una concentració a les portes de l’escola Nostra Llar, una manifestació amb milers de persones i es preveu, ja a la tarda, una nova concentració a les portes de l’ajuntament, a la plaça Sant Roc.

Foto portada: infants penjant missatges a l’escola Nostra Llar. Autor: David B.