Voleiball al Passeig. Autor: R. Benet.

La Women Race s’incorpora a la 66a Festa de l’Esport

Arriba la 66a edició de la festa de l’Esport a Sabadell, se celebrarà des del 27 de maig fins al 2 de juny i té com a objectiu donar importància a tot el món de l’esport. Com a novetat d’aquest any, el diumenge 2 de juny, s’inclourà la Women Race entre el conjunt d’activitats esportives.

La Festa de l’Esport de Sabadell l’any 2017 va patir una remodelació en la seva orientació per centrar-se a ser una festa popular a la ciutat i no només una gala de reconeixement als millors esportistes de la ciutat. D’aquesta manera tot el sector esportiu pren protagonisme durant una setmana.

Aquesta celebració s’organitza al voltant de diversos eixos temàtics: Les Activitats obertes són jornades de portes obertes a les instal·lacions esportives municipals. El projecte Ciutat Activa, oferirà tornejos de futbol, handbol, festivals de gimnàstica rítmica, hip-hop i aeròbic, entre d’altres. En aquest eix també es podrà trobar la jornada de futbol promoció i futbol inclusiu que es disputarà a l’estadi de la Nova Creu Alta.

Laboratori d’Idees

El dilluns 27 de maig, la tercera edició del Laboratori d’Idees, que acollirà diverses sessions de reflexió, formació i debat que giraran al voltant del món de l’esport. A més l’Institut Jonqueres farà una exhibició amb la col·laboració de Basket Beat i una xerrada a la Biblioteca de Ponent. A la mateixa biblioteca, dimarts 28 de maig a les 19 hores, es durà a terme una activitat organitzada pel Club Natació Sabadell, que anirà enfocada a la tasca que du a terme l’entitat a l’escola Santa Clara. I seguidament, també a la biblioteca, el dijous 30 de maig a les 19 hores hi haurà una xerrada amb la corredora de muntanya Núria Picas.

Guardonats a la Festa de l'Esport. Autor: David B.
Guardonats a la Festa de l’Esport, l’any passat. Autor: David B.

Seguint, les activitats, el dimecres 29 de maig, a les 19 hores, es durà a terme al Casal Pere Quart la xerrada l’Esport eina d’integració i valors. I finalment dijous 30 de maig hi haurà una taula rodona també al Casal Pere Quart, a les set de la tarda, que parlarà sobre la recollida de brossa del fons marí.

Millor entitat i esportista

Per seguir la celebració de l’esport, la ciutat acollirà l’acte de reconeixement a la millor entitat i al millor esportista del 2018. Aquesta festa es durà a terme el divendres 31 de maig a les set de la tarda, al Teatre Principal. Abans de l’acte, dimarts 28 de maig a les 19 hores, es presentaran tots els finalistes i es lliuraran reconeixements a la Casa Duran.

La Diada de l’Esport Escolar també se celebrarà durant aquesta setmana, acollirà activitats de tota mena, destaca la Cloenda de l’Esport Escolar, dissabte 1 de juny al matí.

Fira d’entitats

Durant tot el dissabte 1 de juny, des de les cinc de la tarda fins a les nou del vespre, la Plaça Major, la plaça del Dr. Robert i el Racó del Campanar acolliran la Fira d’entitats Esportives. Un espai destinat a què la ciutadania conegui totes les entitats esportives de Sabadell. En aquesta fira, a les set de la tarda, també es durà a terme la Foto dels Campions i Campiones que hagi guanyat competicions en el seu àmbit i categoria.

L’Esport al Carrer

Durant tot el diumenge 2 de juny, es podran veure exhibicions i participar en diverses activitats esportives de diferents temàtiques, al parc de Catalunya.

Com a novetat, aquest any el mateix dia, tindrà lloc la Women Race, que començarà a les 9.30, amb sortida i arribada a l’avinguda de Francesc Macià. Recorrerà 5 km pel centre de la ciutat.

Martínez, la guanyadora de la Women Race 2018. Autor: David B.
Martínez, la guanyadora de la Women Race 2018. Autor: David B.

Dins l’espai del parc de Catalunya, a la plaça de l’Argub, es realitzaran diverses activitats: ioga adaptat, 3 per 3 de bàsquet, handbol street, tenis taula, rocòdrom i disc golf. També estan previstes activitats d’orientació i marxa nòrdica a la zona nord i bike trial, modelisme, paleotraining, boot camp i defensa personal a la zona sud.

Finalment a l’Eix Macià es podran realitzar activitats com el voleibol, l’hoquei, l’esgrima, l’ultimate i el corfbol. D’altra banda, la zona sud, es destinarà pel mini tenis i l’eslàlom amb cadira de rodes.

Foto portada: Voleiball al Passeig. Autor: R. Benet.