Foto portada: Can Diviu - Torre Gorina, aquest dimarts. Autor: J.d.A.

L’Aeroclub Barcelona-Sabadell rehabilitarà la seva seu històrica

L’Aeroclub Barcelona – Sabadell rehabilitarà la Torre Gorina, també anomenada Can Diviu, i n’instal·larà la seva seu després d’una rehabilitació. Així l’entitat tornarà als seus orígens, ja que van tenir la seu a la malmesa torre en els seus inicis.

L’edifici dóna entrada a l’aeroport de Sabadell i és del darrer terç del segle XIX, en concret del 1880. Té la declaració de Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) des del 2008. Durant la Guerra Civil s’hi varen adossar algunes naus on s’hi construïa material bèl·lic. Es tracta d’una torre, amb planta baixa, pis i golfes, amb la torre al mig, i un jardí amb vegetació i un estany. Durant anys, va ser la torre de control de l’aeròdrom sabadellenc. En el 1983 ja es trobava en estat d’abandó. Fins ara.

La torre de Can Diviu - Torre Gorina, aquest dimarts. Autor: David B.
La torre de Can Diviu – Torre Gorina, aquest dimarts. Autor: David B.

Ara l’Aeroclub Barcelona-Sabadell l’ha comprat i en liderarà la rehabilitació per ubicar-hi la seu social. L’entitat de vol recreatiu i escola de vol ha comprat a més altres terrenys de l’Aeroport, entre ells, l’antiga escola de pilots Speed Fly. En total, 30.000 metres quadrats. L’entitat, que té uns 200 alumnes, vol ampliar les aules i recuperar la seu social històrica.

Foto portada: Can Diviu – Torre Gorina, aquest dimarts. Autor: David B.