Foto portada: La Bassa, aquest dilluns. Autor: J.d.A.

L’Ajuntament es compromet a fer “millores continuades” a la Bassa en la seva reobertura

La Bassa de Sant Oleguer ja és oberta de nou. La macropiscina ha obert les portes aquest matí, després d’un estiu tancada per obres. El consistori espera que en la temporada estival hi hagi uns 150.000 banyistes. L’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, es compromet a fer-hi reformes “continuades” cada any.

A més del nou vas i la nova gespa, La Bassa obre amb alguns canvis, com una rampa d’accés per a persones amb problemes de mobilitat, i una nova zona de jocs infantils o baranes d’alumini per garantir la seguretat tant en el pont com en la zona de vestidors. L’any vinent caldrà canviar el simbòlic tobogan, que no compleix la normativa, i es faran treballs en la zona de restauració. El govern municipal es compromet a fer “millores continuades” en la macropiscina. “No pot ser que no hi hagi millores continuades any rere any”, assegura Fernàndez. Precisament, el govern responsabilitza a la manca de manteniment i la desinversió del govern socialista anterior a l’estat de la piscina, que va haver de ser tancada per garantir la seguretat després d’unes importants fuites durant l’estiu de 2015.

La piscina ha oberta portes aquest dilluns. Mig centenar de banyistes gaudien de l’espai una hora després de la seva obertura. Per aquest divendres s’ha previst una festa d’inauguració, amb l’actuació del grup SP3 del Club Súper 3 a les 11 (la majoria de casals d’estiu hi aniran), activitats esportives a la tarda i música al vespre. A partir de les 19.30 hores i fins al tancament l’entrada serà gratis. Els tíquets per la festa s’han posat a la venda des d’aquest dilluns. “No hi ha una altra piscina com aquesta en el nostre país”, ha assenyalat Fernàndez, acompanyat per sis regidors del govern local en la inauguració.

2,88 milions d’inversió

La rehabilitació de La Bassa ha comportat quatre obres en paral·lel, amb un cost total de 2,88 milions d’euros. “Una obra no prevista per aquest govern, que hem sabut fer realitat a temps quan molts ho veien impensable”, manté Fernàndez, qui destaca: “La Bassa reneix després de 30 anys”.

Foto portada: La Bassa, aquest dilluns. Autor: J.d.A.