Foto portada: Berlanga i Guerrero, visitant una de les plaques solars instal·lades. Autor: @sbdterritori via Twtiter.

L’Ajuntament estalvia més de 225.000 euros en llum, aigua i gas durant la primera meitat de l’any

  • La despesa en gas s’ha reduít un 12,7 per cent en el primer semestre.

  • Per la seva banda, la factura elèctrica ha caigut un 5,7 per cent.

De gener a juny d’aquest any, l’Ajuntament ha estalviat 227.000 euros en els rebuts de la llum, l’aigua i el gas. L’estalvi s’ha aconseguit per la instal·lació de plaques fotovoltaiques, a les mesures d’eficiència i a la reducció de la potència contractada, entre altres.

L’ajuntament de Sabadell ha reduït el consum de llum, aigua i gas durant els primers sis mesos de l’any, amb un estalvi d’uns 227.400 euros respecte el mateix període de l’any passat, segons informa el mateix consistori. Pel que fa a la llum, hi ha hagut un estalvi de 109.000 euros gràcies a que el consum d’electricitat ha disminuït un 5,7 per cent.

D’altra banda, hi ha hagut un estalvi 62.750 euros gràcies a la baixada d’un 12,7 per cent en el consum de gas. Pel que fa a l’aigua, la factura s’ha rebaixat en 55.676 euros, el que suposa una disminució del 12,1 per cent respecte el primer semestre de l’any anterior.

Per al Govern és una prioritat donar una resposta des de Sabadell [al canvi climàtic], avançant cap a l’eficiència energètica, cosa que redueix les emissions i a la vegada permet estalvis econòmics”, assegura el tinent d’alcalde i regidor de Sostenibilitat, Joan Berlanga.

Entre les inversions que s’han fet de cara a millorar la sostenibilitat, l’Ajuntament destaca l’optimització de l’enllumenat interior dels edificis públics, el foment de l’energia fotovoltaica per a l’autoconsum, la reducció de les potències contractades i projectes de sensibilització per a famílies i treballadors (més info: ‘Volen multiplicar per 4 la generació d’energia de l’Ajuntament).

Potenciar les plaques fotovoltaiques

El consistori impulsa la instal·lació de plaques fotovoltaiques per a promoure l’autoconsum d’energia. Entre les accions que ha realitzat l’Ajuntament destaca la instal·lació de 36 plaques el 2016 i 345 en el que portem de 2017 en onze edificis municipals. L’objectiu és instal·lar 705 plaques fotovoltaiques més per valor de 380 mil euros en el marc del programa EDUSI de la Unió Europea, que subvencionarà aquesta actuació.

Foto portada: plaques fotovoltaiques en un edifici municipal. Autor: @sbdterritori via Twtiter.