Foto portada: vehicles a la Rambla d'Ibèria, aquest dimarts. Autor: cedida.

L’Ajuntament fia al canvi d’hàbits dels conductors la millora del col·lapse

Davant les retencions de trànsit causades pel tall del Passeig Can Feu, l’Ajuntament reforçarà la senyalització dels itineraris alternatius buscant accelerar un canvi d’hàbits dels conductors. Les queixes de ciutadans des d’aquest dilluns són elevades, i el col·lapse a tota l’àrea és problemàtic sobretot en hora punta. El consistori reconeix “situacions de congestió importants”. A la pràctica demana que només usi la Rambla d’Ibèria qui no tingui més remei. 

L’Ajuntament recomana utilitzar la Ronda Oest per entrar i sortir de la ciutat pels barris del nord i de l’oest. Als veïns del sud, de la major part del Centre i de l’est de Sabadell se’ls recomana la Gran Via. En resum, només recomana usar la Rambla d’Ibèria per al veïnat del barri de Gràcia, Can Feu, Hostrafrancs i els sectors del Centre més propers a la Ronda Ponent.

Cues de trànsit a la Ronda Ponent. Autor: @Begggo79
Cues de trànsit a la Ronda Ponent, aquest dimecres. Autor: @Begggo79

El tinent d’alcalde de Cohesió Territorial, Juli Fernàndez (ERC), assegura que caldrà “canviar els hàbits” perquè els conductors facin servir vies alternatives. “Som conscients que és un tall molt important i que hi ha afectacions a la mobilitat que estem gestionant amb reforços, com l’ajustament dels semàfors”, ha explicat el regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero.

Canvis a la plaça del Mil·lenari

En aquest sentit, s’analitzen possibles canvis en la configuració de la plaça del Mil·lenari per veure si es pot simplificar i afavorir la circulació d’entrada i sortida de la ciutat. Està previst també augmentar la presència de policies municipals per ordenar el trànsit.

Foto portada: vehicles a la Rambla d’Ibèria, aquest dimarts. Autor: cedida.