L’Aplec de la Salut s’obrirà als carrers de la ciutat

El proper cap de setmana es celebrarà la segona festa de la ciutat de Sabadell, l’Aplec de la Salut, que s’iniciarà dijous amb la trobada de Corals infantils i que comptarà amb diverses activitats de cultura popular dirigides a tots els públics fins el dilluns 15 de maig.

Una de les novetats d’aquest Aplec de la Salut, que han presentat aquest dilluns l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, el recent incorporat després d’una baixa el tinent d’alcalde, Maties Serracant i el regidor d’Espai Públic, Xavi Guerrero, és l’Aplec al carrer.

Fernàndez ha manifestat que “la Salut continua amb bona salut, continua viva, amb força i amb les entitats que hi participen fan que cada vegada sigui més rica”.

La novetat d’aquesta edició serà el que han anomenat Aplec al carrer. El dilluns 15 de maig a partir de les 10 del matí, es tallarà el trànsit a tot l’eix central de la ciutat, des de l’avinguda de Matadepera (plaça el Pi) fins a l’Avinguda de Barberà (plaça de la Creu de Barberà).

Les festes de les nostres ciutats són unes festes ciutadanes i cíviques. Els ciutadans necessiten espai perquè les gaudeixin i per això obrirem tot l’eix central de la ciutat, de nord a sud, que estarà a disposició dels ciutadans de Sabadell, que el podran gaudir, caminar, córrer o jugar”, ha apuntat l’alcalde.

Dilluns a partir de les 5 de la tarda es duran a terme diverses activitats al llarg del passeig de cinc quilòmetres que quedarà tallat al trànsit. Les activitats que es realitzaran seran culturals i esportives, amb espais per a la lectura, “però el que volem és que la gent prengui aquest espai i el faci seu. Volem que els nens juguin a pilota o pintin amb guixos”, ha explicat Fernàndez

Tot i que es tallarà tot l’eix central de la ciutat als vehicles, hi haurà punts on serà permeable i es podrà travessar, tant en vehicles privats com públics i tothom podrà accedir als seus guals”, ha assegurat Guerrero.

Aquesta nova iniciativa que estrenarem el dilluns que ve pot fer canviar la percepció que tenim de l’ús que podem fer de l’espai públic”, ha manifestat Serracant.

Afectacions al bus

Les línies F1 i la F2 no podran passar per cap tram d’aquest eix central i es desviaran per la carretera de Barcelona i la carretera de Terrassa. La línia F4 tindrà un reforç amb una sortida cada 15 minuts des de Plaça Catalunya – Ronda Zamenhof – fins la Salut. Les línies F3, F4 i F5 no tindran cap afectació.

Fernàndez ha animat als ciutadans de Sabadell a “sortir al carrer i a participar i a gaudir al màxim de totes les activitats que s’han preparat per a l’Aplec de la Salut, tant a l’espai de la Salut com als carrers de la ciutat”.

Foto portada: Xavi Guerrero, Juli Fernàndez i Maties Serracant. Autor: David B.