Foto portada: Park Paladium, que encara obre. Autor: ACN.

Les darreres discoteques de la ZH demanen a l’Ajuntament que les deixi “subsistir”

Les darrers cinc discoteques que es mantenen obertes a la Zona Hermètica de Sabadell no volen abaixar la persiana. Els propietaris de Park Paladium, Drinking, l’antic A-18, Vinilo i Coco demanen a l’Ajuntament de la localitat que els deixi “subsistir” i els permeti seguir amb la seva activitat mentre es redacta el nou pla director que ha de definir on i com s’ha de repartir l’oci local.

El text hauria d’estar enllestit aquest 2018 i preveu distribuir l’activitat a diversos punts de la localitat obrint la porta a què pugui concedir-se alguna llicència a la Zona Hermètica. Els empresaris es mostren disposats a lluitar fins el final, tot i que denuncien que “no hi ha voluntat política”. Reconeixen que es tracta de la crònica d’una mort anunciada, ja que en el darrer any cinc establiments més han hagut de tancar després de rebre les notificacions judicials pertinents. “Som conscients que tenim els dies comptats i només estem esperant un paper”, lamenta Joan Cosp, president de l’Associació de Locals d’Oci de la Zona Hermètica. El darrer local que va cessar la seva activitat va ser el popular bar Lemon fa tot just dues setmanes.

Lemon ja ha tancat el local. Autor: ACN.
Lemon ja ha tancat el local. Autor: ACN.

Dos anys després que entrés en vigor el Pla especial de regulació d’usos recreatius al barri de Gràcia de Sabadell que estableix el tancament de tots els establiments d’oci de la Zona Hermètica, els darrers cinc locals que encara es mantenen en peu demanen a l’Ajuntament que faci una concessió amb ells. Es tracta de Park Paladium, Drinking, A-18, Vinilo i Coco.

L’executiu vol crear una oferta atractiva a diverses zones, evitant que l’activitat es concentri en un sol barri i que podria obrir la porta a què en un futur pugui tornar-se a concedir alguna llicència a la Zona Hermètica. “El que no podem fer és tancar ara i tornar a obrir en un any i mig”, explica Joan Cosp, president dels Locals d’Oci de la Zona Hermètica, en declaracions a l’ACN.

Un altre local que encara té activitat. Autor: ACN.
Un altre local que encara té activitat. Autor: ACN.

La setmana passada els empresaris es van reunir amb l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, i altres representants municipals per transmetre’ls la seva preocupació. Però Cosp manté que la voluntat política és “tancar”.

“Només demanem que mentre no s’acaba [el nou pla] ens deixin treballar als pocs que quedem, que la gent es pugui prendre una copa i que hi hagi una mica de moviment perquè sinó esdevindrem la primera ciutat de l’Estat sense cap àrea d’oci”, diu Cosp.

De la desena de locals que es mantenien oberts el mes de maig de 2017 ara només en queden cinc. “Tenim els dies comptats i només estem esperant que arribi aquest paper”, lamenta. Cosp assegura que la mesura afectarà 225 empleats directes que es quedaran sense feina. El darrer establiment que va abaixar la persiana va ser el popular bar Lemon fa dues setmanes.

Foto portada: Park Paladium, que encara obre. Autor: ACN.