FAPAES - CEAPA - AMPA

Les federacions de mares i pares d’alumnes es donen cita a Sabadell

Aquest dissabte el tinent d’alcalde d’Acció Social i Cultura i regidor d’Educació, Joan Berlanga, ha rebut a representants de les federacions de mares i pares d’alumnes CEAPA i FAPAES, que treballen per un sistema educatiu públic i de qualitat.

Diferents representants de la de la Confederación Española de Asociaciones de Padres y Madres del Alumnado (CEAPA) i de la la Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes d’Ensenyament Secundari de Catalunya (FAPAES) han organitzat dues jornades de treball, la primera el divendres a Barcelona i la segona aquest dissabte a Sabadell.

Durant la trobada, que ha comptat amb la presència de les juntes directives de totes dues entitats i de representants de federacions d’AMPA de diverses comunitats autònomes, s’han tractat diversos temes com el copagament a l’escola pública, els pressupostos generals d’Educació i les dificultats en la gestió d’entitats sense ànim de lucre.

Les jornades de treball s’han tancat amb la rebuda a l’Ajuntament per part del tinent d’alcalde d’Acció Social i Cultura i regidor d’Educació, Joan Berlanga, que els ha explicat com afronta l’ajuntament de Sabadell el temes educatius a nivell municipal.

Hem explicat als presidents de les federacions el pla educatiu que esta prenent forma a la ciutat, que es centra en l’objectiu d’aconseguir l’equitat educativa, garantit que l’escola sigui un autèntic ascensor social on tothom tingui les mateixes oportunitats. En conseqüència tota l’actuació política pivota en aquest objectiu, per això aquest any hem introduint un conjunt de línies d’actuació, com són tècnics de necessitats educatives especials a les escoles bressol, formació musical a entorns escolars desfavorits, augmentat els recursos a les classes de repàs o cursos d’anglès intensius per a barris desfavorits”, ha apuntat Berlanga

D’altra banda el regidor d’Educació ha remarcat la importància de les AMPA ja que “sovint les mancances de l’administració les estan cobrint les famílies oferint les extraescolars o petites millores en els centres públics. Les retallades que es viuen en educació les estan revertint les AMPA més organitzades, però a la vegada, en els entorns més desfavorits aquestes AMPA no hi són i s’acaba produïnt una doble discriminació”.

Foto portada: trobada a l’ajuntament aquest dissabte. Autor: David B.