Foto portada: mones de Pasqua al Genescà. Autor: A. Pujadas.

Les mones de Pasqua prenen de nou els aparadors

Protagonistes de dibuixos infantils com la Peppa Pig, l’escut o jugadors del Barça i personatges de la saga d’Star Wars són els reclams de les mones de Pasqua d’aquest any. Els pastissers sabadellencs preveuen un bon nivell de vendes, igualant o superant les de l’any passat. Entre les novetats, les urnes de l’1 d’octubre. 

Aquest dilluns padrins i fillols compartiran una vegada més la mona de Pasqua. Enguany, els dibuixos animats repeteixen protagonisme a les estanteries, així com figures tradicionals i algunes de polítiques, com una urna de l’1 d’octubre. Tot i així, les mones tradicionals no perden pistonada, segons Elisabet Carner, dependenta de la pastisseria Sant Jordi, a l’Eixample.

“A part de les mones amb dibuixos o figures també hi ha les de pastís, de fruita, de nata, mantega, nata i trufa, crema i trufa… Les tradicionals cada any es venen més”, assegura Carner. D’altra banda, la dependenta creu que “els castells i les casetes ja han passat més a la història”.

Segons Carner, a la pastisseria Sant Jordi les figures més demanades estan sent les “d’Star Wars, la Peppa Pig i el Barça, com cada any”. Carner també creu que hi ha un canvi de tendència perquè “cada vegada de nens petits n’hi ha menys, cada vegada als qui els hi han de regalar la mona són més grans, i ja no volen dibuixos infantils i sí de tipus pel·lícula”.

Un centenar de figures, al Genescà

“Aquí hem fet més de 100 models de figures” explica Joaquim Genescà, propietari de la botiga de la Rambla que porta el seu cognom, organitzada per a l’ocasió exclusivament amb mones i detalls per celebrar la Pasqua. Genescà coincideix amb Carner amb els desitjos dels clients, com les figures o l’escut del F.C. Barcelona o la Peppa Pig, ” i alguns que surten a Movistar TV i altres canals nous”, afegeix.

Pel que fa a la xocolata, Genescà explica que “cada vegada en venem més de llet i negra. Abans érem més clàssics de la negra i ara hem passat a una xocolata blanca no tan dolça pels nanos que està agradant molt”. A l’alça van les mones sense gluten, segons aquest pastisser, que afirma que “cada vegada n’estem fent més” i, de fet, a la botiga hi dediquen un espai.

Mona de Pasqua en forma d'urna de l'1 d'octubre, a la pastisseria Núria. Autor: A. Pujadas.
L’1 d’octubre, present a la pastisseria Núria. Autor: A. Pujadas.

A la Creu Alta, a la pastisseria Núria, un dels seus socis, Marc Sánchez, explica que per fer les mones “nosaltres ens guiem per les pel·lícules i els dibuixos que puguin fer a la televisió”. Aquest any, per exemple, hi trobem mones de La Bella y la Bestia, la Patrulla Canina, icones del WhatsApp, cotxes de Cars i un llarg etcètera. Enguany tenen previst vendre entre unes 120 o 140 mones, “més o menys com l’any passat”, assegura Sánchez.

Les mones del Barça, un clàssic que no falla. Autor: A.Pujadas.
Les mones del Barça, un clàssic que no falla. Autor: A.Pujadas.

“La Pasqua comença una setmana abans i de moment va molt bé”, explica Juan Antonio González, propietari de la pastisseria Joan, de la Concòrdia, aquest dijous Sant. En aquesta pastisseria coincideixen amb la resta amb els dibuixos més demanats i hi afegeixen el protagonista de Dragon Ball, Son Goku i els personatges de l’última pel·lícula de Disney, Coco.

Preus per a totes les butxaques

Com cada any, la diversitat de preus és molt gran, ja que es poden trobar moltes mones entre 10 i 30 euros, però com amb tot, també n’hi ha de més sofisticades i, per tant, més cares.

Foto portada: mones amb diferents dibuixos, al Genescà. Autor: A. Pujadas.