FGC tren

Les noves estacions disparen els Catalans

El número de viatgers dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya a Sabadell s’ha disparat des de l’entrada en funcionament de les noves estacions, el juliol de 2017. Aquestes són les xifres.

Segons dades de la Generalitat, entre el 20 de juliol de 2017 i el 19 de juliol de 2018 es van desplaçar en els ‘Catalans’ 3,65 milions de viatgers, mentre que l’any anterior ho havien fet 1,4 milions d’usuaris menys. L’increment és molt alt, del 64 per cent.

El 20 de juliol de 2017 van entrar en funcionament les noves estacions La Creu Alta, Sabadell Nord (a la plaça d’Espanya) i Sabadell Parc del Nord (entre Ca n’Oriac, Sant Julià i La Plana del Pintor). A començaments de setembre del 2016 van inaugurar-se les estacions Can Feu – Gràcia i Plaça Major que van substituir les antigues Sabadell Estació i Sabadell Rambla.

Quina és l’estació amb més viatgers?

Segons indiquen fonts de la Generalitat, l’estació que ha tingut més usuaris és Plaça Major, amb 1,42 milions (el 39 per cent del total), seguida de Can Feu – Gràcia amb 663.000 (18 per cent), Sabadell Nord amb 638.000 (17 per cent), La Creu Alta amb 560.000 (15 per cent) i finalment Sabadell Parc del Nord, on la línia S2 acaba el seu recorregut, amb 367.000 (11 per cent).
A part d’aquests cinc estacions dels FGC, RENFE disposa de tres estacions de tren a Sabadell: Sabadell Sud, Sabadell Centre (després de 40 anys per fi accessible per a cadires de rodes i cotxets) i Sabadell Nord, on hi ha correspondència amb la nova estació dels FGC.

Reivindicacions a llarg termini

A llarg termini les reivindicacions sabadellenques en relació al tren seria tenir una estació a la zona de Can Llong en RENFE i perllongar els FGC fins a Castellar, com s’havia estudiat fa una dècada.

Foto portada: viatgers dels FGC, a Sabadell. Autor: cedida.