Plaça Espanya. Autor: David B.

Les obres de la plaça d’Espanya es reprendran dilluns

Les obres de la segona fase de la remodelació de la plaça d’Espanya començaran el proper dilluns 27 de novembre. L’Ajuntament preveu que a l’estiu de 2018 estiguin completament acabades.

Els treballs de la plaça d’Espanya tindran un cost de 1,35 milions d’euros i comencen gairebé quan s’haurien d’haver enllestit, tot i que el tinent d’alcalde de Cohesió Territorial, Juli Fernàndez, ha volgut treure el focus d’aquest retard al ser preguntat pels mitjans de comunicació (més info: ‘Les obres de la plaça d’Espanya es reprendran quan haurien d’acabar‘).

Dilluns comença el final d’una provisionalitat de la plaça i d’una ferida oberta a la ciutat des de fa més de 20 anys. Aquesta provisionalitat acabarà amb la plaça d’Espanya definitiva totalment acabada a l’estiu del 2018”, ha apuntat.

La nova plaça comptarà amb tres àmbits diferenciats, un auditori per a la realitzar actes a l’aire lliure, diversos espais de jocs per a diferents edats, un espai per a joves i un mirador.

Plaça espanya. Autor: David B.
Fernàndez explicant com quedarà la plaça quan finalitzin les obres. Autor: David B.

El regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero ha recordat que “ens hem trobat en diversos reptes a l’hora de confeccionar la nova plaça d’Espanya, ja que té les estacions a diversos nivells”. Guerrero ha explicat que “la nova plaça permetrà uns accessos fàcils a les estacions i permetrà oferir un ús lúdic relacional de qualitat. Hem aconseguit un espai integrat, integrador, sostenible i a sobre bonic. Ho veurem quan acabin les obres”.

La nova plaça Espanya que compta amb una superfície de 9.500 metres quadrats, aprofitarà l’aigua de la pluja per al reg i tindrà zones humides i un petit bosquet amb blades, aurons, liquidambars i algunes alzines.

Millora de l’avinguda de Josep Tarradellas

Dins de les obres de millora de la plaça d’Espanya s’iniciaran també en les properes setmanes els treballs d’enjardinament per millorar l’avinguda de Josep Tarradellas, entre la plaça de la Concòrdia i la plaça d’Espanya. Es canviaran els parterres per uns escocells grans on s’hi plantaran til·lers. Aquests treballs tindran un cost de 63.000 euros.

Pel que fa a l’aparcament de l’avinguda de Josep Tarradellas, Fernàndez ha explicat que “estem treballant amb la Generalitat perquè pugui treure a concessió, ja que ara tenim una estació intermodal i caldria tenir un nou aparcament per aquelles persones que necessitin aparcar el vehicle per agafar el tren, i també hi haurà més servei pels barris”.

Soterrament dels FGC

Fernàndez ha explicat que “una de les fractures de la ciutat, com la de la plaça d’Espanya, és la via del tren de FGC a Gràcia” i ha afegit que la “Generalitat de Catalunya ja ha adjudicat les obres perquè el soterrament sigui una realitat. La setmana que ve donarem més detalls al respecte”, ha conclòs el tinent d’alcalde de Cohesió Territorial.

Foto portada: Aspecte actual de la plaça d’Espanya. Autor: David B.