Estació RENFE Centre

L’estació de Sabadell Centre tancarà el 23 de juliol

  • Durant els dies del tancament de l’estació s’habilitarà un servei de bus-llançadora.

  • Les obres compten amb un pressupost de 2,4 milions d’euros.

Els treballs corresponents a la segona fase de les obres de millora de l’estació de Sabadell Centre de Renfe s’iniciaran el proper 23 de juliol i comportarà el tancament de l’estació fins el 19 de novembre, data prevista per la finalització dels treballs.

Per a facilitar la mobilitat dels viatgers afectats, Renfe habilitarà un servei alternatiu de bus-llançadora dividit en dos períodes en la que es tindrà en compte l’afluència en un dia punta normal i el descens que es produeix en període de vacances. Des del 23 de juliol a l’11 de setembre hi haurà un servei de bus entre les estacions de Sabadell Centre i Sabadell Sud. Del 12 de setembre al 19 de novembre hi haurà un servei llançadora de Sabadell Nord a Sabadell Centre i un altre de Sabadell Sud a Sabadell Centre.

A més durant tot el període d’afectació, Renfe i FGC han establert un acord pel qual els títols de transport de Renfe, seran vàlids per accedir als serveis de FGC a les estacions ubicades a Sabadell i les relacions amb Barcelona.

Obres de millora

Les obres de millora a l’estació de Sabadell Centre permetran que l’estació sigui totalment accessible així com la renovació i modernització del vestíbul disposen d’un pressupost de 2.424.295 d’euros.

Està prevista la instal·lació de dos ascensors d’ andanes a vestíbul i un d’aquest al carrer, escales mecàniques del vestíbul al carrer, una nova escala mecànica a l’andana 1, el recreixement i perllongament de les andanes i la instal·lació d’encaminaments a tota l’estació. Amb les obres d’accessibilitat es durà a terme una rehabilitació integral del vestíbul, la urbanització d’accessos amb d’instal·lació d’una nova marquesina, millores en els sistemes d’informació al viatger i l’adequació i millora de l’enllumenat de vestíbul i andanes.

Foto portada: Estació RENFE Centre, fa uns mesos. Autora: N. Bueno.