El carrer Tres Creus, afectat en la seva circulació. Autor: David B.

L’estació Sabadell Centre no obrirà fins el 20 de març

La reobertura de l’estació Sabadell Centre ja té calendari. Nou calendari, després dels dos retards acumulats fins ara. El director de Rodalies, Fèlix Martín, ha assegurat que l’estació funcionarà amb normalitat el 20 de març. Hi ha hagut incidències amb les instal·lacions elèctriques que han fet retardar el calendari.

En base al segon calendari presentat, Sabadell Centre hauria d’haver obert aquest dilluns. Tot i que era vox populi el retard, fins el passat divendres no es va fer oficial.

Félix Martín, director de Rodalies Renfe Catalunya. Autor: David B.
Félix Martín, director de Rodalies Renfe Catalunya. Autor: David B.

Aquest dilluns el director de Rodalies de Catalunya, Félix Martín, ha concretat que l’estació obrirà el 20 de març, després d’una trobada a l’Ajuntament amb l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant. Ha explicat els retards en la complexitat de l’obra:

Treballem en un túnel antic, que ens ha donat sorpreses com la presència de fibrociment, les canalitzacions d’aigua o ara les instal·lacions elèctriques”. Renfe manté que per mantenir el servei ferroviari al túnel cal treballar amb la “màxima cura” i “delicadesa”.

D’altra banda, l’empresa mantindrà el servei de bus llançadora entre el centre i les estacions de Sabadell Nord i Sabadell Sud. “Està funcionant bé”, ha valorat, malgrat reconèixer que sempre que hi ha obres “hi ha molèsties; hem de demanar disculpes perquè les molèsties seguiran uns mesos més”.

Punt i final a les barreres arquitectòniques

El retard en les obres no comportarà un increment de pressupost de les obres, que és de 2,4 milions d’euros. L’estació de Sabadell Centre tindrà un nou vestíbul, dos ascensors i escales mecàniques, salvant les barreres arquitectòniques que ha tingut des del seu soterrament, als anys 70 del segle passat i que tantes queixes han provocat al llarg de la història.

Malestar municipal

Per la seva part, l’Ajuntament assegura que Renfe no ha aportat cap calendari concret de la nova planificació ni evolució de les obres més enllà de la data proposada. El consistori està preocupat per les afectacions a la mobilitat mentre que el restabliment de la circulació no ha quedat definit. Les obres de Renfe estan afectant molt la mobilitat al carrer de les Tres Creus i per extensió a tot el centre. Tot i els recels municipals, sí s’ha concretat un traspàs de l’estat de les obres cada setmana.

Foto portada: les obres a Sabadell Centre, fa uns dies. Autor: J.d.A.