L’extrema dreta pinta ara missatges racistes a la seu del sindicat CGT

Segons ha explicat el sindicat CGT de Sabadell, aquest dilluns han aparegut pintades a la seu del seu local, ubicat al barri de Ca n’Oriac. Les atribueixen a  Democràcia  Nacional Jove (DNJ). Un grup d’extrema dreta. Entre les pintades, hi ha missatges contra els musulmans i una acusació d’assassí contra Lluis Companys, president de la Generalitat afusellat pel franquisme.

La seu de la CGT està ubicada al carrer de Rosselló, al barri de Ca n’Oriac. Tres persianes han aparegut aquest dilluns amb missatges firmats per DNJ. En una persiana han pintat les paraules “Musulmanes terroristas“, en una altra simplement les signes DNJ i a la tercera “Asesinos, Compañs [sic] asesino“.

El sindicat ha vinculat els atacs a d’altres produïts a la ciutat, com al centre social ocupat L’Obrera, i al clima posterior als atemptats de Barcelona i Cambrils del passat 17 d’agost. Els acusen de difondre els missatge “d’odi racial i feixista” aprofitant el dolor causat pels atemptats. La CGT reafirma el seu compromís amb la “lluita de la classe treballadora, sense distinció d’origen, cultura o identitat”.

Democràcia Nacional

Democràcia Nacional és un partit d’extrema dreta fundat l’any 1995. No ha aconseguit representació institucional més enllà de tres regidors a tota Espanya a les municipals del 2007 i un a les del 2015. Un dels seus lemes és ‘Els espanyols primer’. Se’ls vincula al partit grec Aurora Daurada o a l’aliança de partits europeus d’extrema dreta lepenista.