Recollida de brossa al Ripoll. Autor: David B

L’ADF organitza una jornada de neteja del riu Ripoll

Aquest diumenge l’ADF de Sabadell s’ha sumat a l’European Clean Up Day!’ amb una jornada de neteja de l’entorn del riu Ripoll. Fins ara la jornada s’havia fet al mes de maig i degut a la Covid-19 s’ha hagut d’aplaçar a aquest mes de setembre.

Unes 25 persones juntament amb els voluntaris de l’ADF de la ciutat han estat traient deixalles dels voltants del riu Ripoll. “D’entre les deixalles que hem trobat al riu, sobretot hem trobat tovalloletes, pots de vidre, fustes, cubells, un parell de mascaretes i fins i tot una cadira”, ha explicat el cap de l’ADF de Sabadell, Jordi Gil.

Recollida de brossa al Ripoll. Autor: David B
Recollida de brossa al Ripoll, aquest diumenge. Autor: David B

“Estem satisfets de com està anant el dia, ja que ens vam assabentar tard que s’organitzava aquesta jornada europea de neteja que continuarà durant tota la tarda del diumenge”, ha assegurat el cap de l’ADF de Sabadell.

“Hem decidit netejar aquesta zona del riu, ja que és una zona molt visitada pels sabadellencs i al mateix temps està molt bruta. Hem tret bastanta porqueria tot i que ens pensàvem que n’hi hauria més”, ha apuntat Gil.

D’altra banda ha manifestat que “hi hauria d’haver més pedagogia amb la preservació dels espais naturals”, tot i que ha assegurat que “malgrat tot hi ha molta gent conscienciada amb preservar la natura i el medi ambient”.

Foto portada: membres d’ADF amb les reixalles recollides aquest diumenge al matí. Autor: David B.