Foto portada: Sabadell, des de l'aire, amb una certa contaminació com es pot veure. Autor: @Sr_JOF via Twitter.

El temporal dona pas a un avís per contaminació per pols africana

El departament de Territori i Sostenibilitat ha declarat un episodi per alta contaminació per partícules als 40 municipis de la regió metropolitana de Barcelona que constitueixen l’àrea d’aplicació del Pla d’Actuació per a la Millora de la Qualitat de l’Aire 2020, entre els quals Sabadell. 

Territori ha activat un avís preventiu per contaminació atmosfèrica als 40 municipis de la Gran Barcelona que formen l’àrea 40. El motiu és la intrusió de pols africana, que tindrà nivells moderats i alts de partícules PM10 a Catalunya en els propers dies. Els municipis afectats són tots els del Barcelonès i bona part dels que formen part del Vallès Occidental, Vallès Oriental i Baix Llobregat. Al Vallès Occidental, s’ha declarat aquest avís a Badia, Barberà, Castellbisbal, Cerdanyola, Montcada i Reixac, Ripollet, Rubí, Sabadell, Sant Cugat, Sant Quirze, Santa Perpètua i Terrassa.

 
En tot cas però les mesures es limiten a ser informatives, amb panells lluminosos a les carreteres i la petició de prioritzar el transport públic. També es demana prioritzar anar a peu o en bicicleta, baixar la calefacció i vigilar que els sistemes de climatització funcionen de forma eficient. La Generalitat recomana moderar l’activitat física a l’aire lliure, sobretot la de persones amb malalties respiratòries o cardiovasculars.

Foto portada: Sabadell, des de l’aire, amb una certa contaminació com es pot veure. Autor: @Sr_JOF via Twitter.