Galeruca de l'om

Consulta AQUÍ si avui fumigaran els arbres del teu carrer per la galeruca de l’om

Aquesta propera nit, del 30 al 31 d’agost, l’Ajuntament practicarà la primera tongada de fumigacions per reduir la plaga d’escarabat de l’om que afecta la ciutat en les darreres setmanes. L’Ajuntament recomana que els veïns tanquin les finestres aquesta nit i no deixin roba estesa ni animals domèstics als balcons o terrasses si el seu habitatge està entre els de l’acció.

Es preveu una fumigació als arbres amb òxid de fòsfor per combatre la plata de galeruca de l’om que afecta la ciutat. En total s’actuarà a mig miler d’arbres als set districtes de la ciutat entre les 23 hores i les 7 del matí.

El carrer on més oms seran tractats és l’avinguda de Lluis Companys, prop del parc de Catalunya, ja que s’actuarà a 105 oms. 57 seran tractats al carrer Antoni Forrellad (lateral de la Gran Via entre La Creu Alta i la plaça d’Espanya), 46 a la Via Aurèlia de la Concòrdia, 40 al carrer Sol i Padrís i 30 més al passeig de Can Feu. Aquesta és la llista completa, per districtes.

  • Districte 1: carrer de Sol i Padrís (40 arbres), Calderón (3) i Duran i Sors (10).
  • Districte 3: Antoni Forrellad (57 arbres), plaça de Ca n’Oriac (4), Vallmanya (9).
  • Districte 4: Avinguda de Lluis Companys (105 arbres), avinguda dels Paraires (7), Abad Escarré (6), Parma (14), Sant Isidor (16), plaça Olímpia (4), plaça de la Concòrdia (6), Passeig Fleming (3), Jaume I (6), Berenguer el Gran (25), Joan Llongueres (2) i Via Aurèlia (46).
  • Districte 5: Jupíter (8), Urà (8), Passeig de Can Feu (30),
  • Districte 6: places interiors de la Ronda de Santa Maria (10), Concha Espina (12), Pardo Bazán (17) i Campoamor (20).
  • Districte 7: avinguda de Can Bordoll (20).

La nit del 5 al 6 de setembre es farà el mateix tractament a uns altres carrers. El consistori assegura que tant a Sabadell com a altres municipis de l’entorn s’ha detectat una presència “excepcional” d’aquest escarabat que s’alimenta de les fulles dels oms. És inofensiu però molest ja que a les nits s’acosten molt a les finestres i entren a les llars atrets per la llum. “Les condicions climàtiques aquest 2020 han afavorit un desenvolupament intens de la plaga”, assegura l’Ajuntament.

Diversos consistoris metropolitans han hagut d’emprendre accions per controlar la plaga. Així L’Hospitalet, Badalona o Santa Coloma de Gramenet, Gavà o Viladecans han hagut d’emprendre accions similars a les que ara farà Sabadell.

Més info: 

L’Ajuntament combatrà la plaga de galeruques de l’om als carrers més afectats