Foto portada: instal·lació d'un panell solar

El Club Natació Sabadell instal·larà la planta solar més gran del Vallès

El CN Sabadell instal·larà una planta solar fotovoltaica per autoconsum a la coberta del centre esportiu de Can Llong. De la mà d’Endesa, ambdues parts aposten per la sostenibilitat que permetrà estalviar l’emissió de 171 tones de CO2 cada any. Aquesta serà la planta fotovoltaica més gran d’un centre esportiu construida fins ara al Vallès Occidental.

El començament de les obres està previst que sigui abans de l’estiu, on es col·locaran un total de 1.300 mòduls policristal·lins a la coberta del centre esportiu. Amb aquesta estructura s’assolirà una producció de 518.005 kWh per any, un 14 per cent del seu consum total. Es calcula que aquestes xifres seran l’equivalent a la capacitat d’absorció de CO2 de 16.130 arbres.

El disseny, a mida, l’ha fet Endesa, qui també s’encarrega de la inversió inicial i el seguiment de tot el projecte. Al cap de cinc anys, serà el Club Natació Sabadell qui es farà càrrec de la planta solar, i amb aquesta acció referma el seu compromís que es va iniciar ara farà més d’un any amb el canvi de coberta dels nous pavellons esportius, on ja es van instal·lar més de 600 plaques fotovoltaiques.

Imatge amb les característiques del nou panell solar
Imatge amb les característiques del nou panell solar

Aquesta energia renovable és una realitat que segueix evolucionant cap a nou model energètic, més digital i sostenible on es concentren esforços per reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle amb la descarbonització del mix energètic. L’aposta per aquest tipus d’energia, neta, abundant i econòmica uneix ambdues empreses amb la voluntat de refermar el seu compromís amb el medi ambient i desenvolupament sostenible.

L’energia solar fotovoltaica

L’energia renovable que s’obté del sol s’aconsegueix a partir dels rajos que arriben als panells solars. Aquests estan compostos de diverses cèl·lules fotovoltaiques fabricades amb materials semiconductors, que són les responsables de transformar la llum del sol en energia elèctrica útil per al consum.

El sol produeix molts tipus de partícules, però a l’hora de generar energia solar només són necessaris els fotons. Quan aquests incideixen en les plaques solars s’alliberen alguns dels electrons que formen els seus àtoms i, d’aquesta manera, s’aconsegueix generar corrent elèctric. De fet, cada cèl·lula fotovoltaica genera poca quantitat d’energia, però quan se suma tota l’energia produïda per moltes cèl·lules, i es condueix mitjançant fils conductors al mateix panell, el resultat és un corrent elèctric que permet satisfer plenament les necessitats energètiques.

A més no produeix residus que hagin de ser processats, i en zones com la península Ibèrica, amb nombroses hores de sol durant el dia, és la millor alternativa a les fonts d’energia procedents de combustibles fòssils.

Foto portada: Instal·lació panell solar. Autor: @Endesa via Twitter

Comments are closed.