Farrés presenta campanya de reciclatge. Autor: David B.

Farrés: “Cal una estratègia per fomentar el reciclatge”

Aquest divendres s’ha presentat la campanya de sensibilització sobre el reciclatge sota el lema Reis del reciclatge, patges del civisme, en la que l’Ajuntament ha buscat la complicitat dels comerciants de Sabadell, atès que els residus comercials representen el 37 per cent del total dels residus municipals que es generen a Catalunya.

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha explicat que “la recuperació dels residus és una part importantíssima dins de la sostenibilitat i dels objectius de desenvolupament sostenible que en aquests moments tenim sobre de la taula. Cal una estratègia de ciutat per fomentar de forma més intensiva tot el tema del reciclatge”.

“A Sabadell som el municipi amb el percentatge de recollida selectiva més baixa de la comarca -no arribem ni al 40 per cent- i hem de fer diferents estratègies per combatre aquesta dada, ja que és un problema. Ens neguem a acceptar-la i la volem combatre amb totes les nostres forces. Ara comencem amb aquesta campanya i al llarg del mandat començarem a prendre mesures més contundents per tal de poder augmentar aquest percentatge”, ha manifestat Farrés.

En aquest sentit s’ha iniciat la campanya que pretén sensibilitzar sobre la necessitat de tractar els residus i l’impacte que tenen a la ciutat, des d’una vessant amable amb l’ajut actiu dels comerciants. Per això s’ha imprès 3.000 cartells per penjar a les botigues de la ciutat, així com 5.000 tríptics amb informació i bones pràctiques i 4.000 més amb informació sobre els residus que generen els aparells elèctrics i electrònics. En aquesta campanya es demana als comerciants que utilitzin les bones pràctiques pel que fa al tractament dels seus residus i que dipositin cada fracció al contenidor i que no deixin abandonats els residus fora dels contenidors.

Més capacitat als contenidors del sector Rambla

L’Ajuntament augmentarà els contenidors de cartró en detriment dels de resta a les zones comercials. També es retiraran 14 contenidors amb capacitat de 1.000 litres que seran substituïts per 16 contenidors de 3.200 litres. Aquest canvi de contenidors es durà a terme al carrer Narcís Giralt, al carrer Cervantes i al carrer Bosch i Cardellach. D’altra banda s’augmentarà la freqüència de recollida en aquesta zona en dates assenyalades, com és els diumenges d’obertura de botigues, Nadal o rebaixes i es passarà un dia extra a la setmana en la resta i cartó.

Foto portada: Marta Farrés presentant la campanya de reciclatge. Autor: David B.