ventada - caiguda d'arbre

Prop de 500.000 euros per plantar 500 nous arbres

El Pla de l’Arbrat Viari que va deixar aprovar l’anterior govern quatripartit comença a caminar. Ara s’han iniciat els tràmits per invertir prop de mig milió d’euros per augmentar el número d’arbres a la ciutat. Es farà en dos contractes diferents.  

Per una banda, s’invertiran 175.000 euros per fer obres que permetin reposar aquells arbres morts o malalts. En alguns casos cal suprimir alguns escocells i espaiar més els arbres . Aquest primer contracte inclou també obres per anul·lar, ampliar o remodelar totes les posicions dels escocells. Per exemple, caldrà fer obres als carrers Brujas, Arimon o Creueta, al Centre, Walter Benjamin i Ruiz Villalba, a Castellarnau, o Antoni Forrellad, al lateral de la Gran Via tocant Can Puiggener. Segons fonts municipals, en aquesta actuació es plantaran o reposaran 129 arbres.
I per altra banda, es fa un segon paquet valorat en 308.000 euros. Se centra bàsicament en plantar arbres allà on hi ha escocells buits. En aquesta primera fase els treballs es faran als districtes 1 (Centre), 2 (Creu Alta i Can Puiggener) i 3 (nord). S’actuarà a prop de 40 carrers, entre ells, els de Sol i Padrís, Brutau, Pi i Margall, l’avinguda Onze de setembre, la carretera de Prats, la Ronda Zamenhof, Vilarrubias, la Baixada de Can Puiggener, l’avinguda de Matadepera, la Ronda Roureda, Alcalde Ribé o la plaça dels Castanyers. En total es plantaran prop de 90 al districte 1, 160 al districte 2 i prop de 140 al districte 3. Per tant, 380 arbres.

Quin és el calendari?

Ara comencen els tràmits burocràtics per licitar i adjudicar els treballs. Poden allargar-se un any. Un cop comencin les obres, la reposició d’arbres, que podria fer-se durant l’hivern 2020-2021, durarà dos mesos. El pla haurà de continuar plantant arbres, en nous contractes, als quatre districtes restants.

Què és el Pla director de l’arbrat viari i quants arbres es plantaran?

El Pla director de l’arbrat viari es va aprovar en l’anterior mandat municipal. Se centra només en els arbres plantats a vials i voreres. És a dir, no als plantats als parcs. Preveu invertir 2,24 milions d’euros en 10 anys per potenciar els arbres a la ciutat. Es preveu seleccionar les espècies per minimitzar molèsties (per exemple, al·lèrgies) i establir l’arbre com un element estructurador de la ciutat, i no només decoratiu.

Foto portada: un arbre caigut. Autor: David B.