Foto: M.Tornel.

Sabadell Central? ZBE a Sabadell? Així ho vol Pedro Sánchez

Segon Consell de Ministres del govern PSOE-Podemos a l’Estat i declaració de l’emergència climàtica. En aquest context, el govern de l’Estat vol obligar totes les ciutats espanyoles de més de 50.000 habitants a establir limitacions als vehicles més contaminants en la línia de Madrid Central o la nova Zona de Baixes Emissions. La mesura afectarà Sabadell. 

El govern central enviarà al Congrés abans de 100 dies un projecte de llei de canvi climàtic que inclourà l’obligació per a totes les localitats de més de 50.000 habitants de tenir “zones de baixes emissions” com Madrid Central o la ZBE que s’ha implantat a Barcelona des del passat 1 de gener. És una de les propostes llençades ja al juliol per Pedro Sánchez però ara impulsades des de l’executiu espanyol, dins l’avantprojecte de llei de canvi climàtic que debatrà la cambra baixa en els propers mesos.
Si s’aprova tal qual, Sabadell (també Terrassa, Cerdanyola, Sant Cugat o Rubí al Vallès Occidental, i Granollers o Mollet al Vallès Oriental o Manresa al Bages) hauran d’establir limitacions als vehicles més contaminants. El govern central havia estudiat “habilitar” els consistoris a establir zones de baixes emissions però finalment s’optarà per “obligar”, segons ha indicat la vicepresidenta quarta, Teresa Ribera.

Foto portada: la Gran Via atrau milers de vehicles cada dia, molts de pas. Autor: M.Tornel.