Carretera de Sabadell a Sant Quirze. Autor: David B:

Sabadell i Sant Quirze busquen que Europa els pagui part d’un carril bici

Els ajuntaments de Sabadell i Sant Quirze buscaran que la Comissió Europea financi la meitat del que costarà fer un carril bici entre els dos municipis. Així presentaran un projecte per rebre 550.000 euros, la meitat del que costarà el projecte. 

L’ajuntament de Sant Quirze ja ha passat per ple la proposta, i dijous ho farà el de Sabadell. Es busca un carril bici per comunicar la plaça del Mil·lenari de Sabadell amb l’estació dels FGC a Sant Quirze dins una convocatòria europea en aquesta línia. Anirà en paral·lel a via del ferrocarril.

Si el projecte té la llum verda comunitària, el fons FEDER aportarà 550.000 euros, l’ajuntament de Sant Quirze 400.000 euros i el de Sabadell 150.000 euros. Si el projecte no rep fons europeus, costaria 800.000 a l’ajuntament de Sant Quirze i 300.000 al de Sabadell.

“En cas que no es rebi la subvenció, valorarem la disponibilitat pressupostària per fer l’obra”, ha assegurat l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant.

En aquest sentit, l’alcalde apunta que és un objectiu que Sabadell es comuniqui amb carril bici amb els municipis del seu entorn. En una línia similar, la Diputació farà un carril bici entre Sabadell, Matadepera i Terrassa, que es va presentar recentment (més info: ‘La ruta del colesterol, fins a Matadepera‘).

Foto portada: carretera de Sabadell a Sant Quirze. Autor: David B.