Vehicles municipals, elèctrics. Autor: David B.

Tota la flota de vehicles de l’Ajuntament serà elèctrica o de baixes emissions abans d’acabar l’any

L’anunci ja el va fer l’alcaldessa fa algunes setmanes, i així ho va aprovar també el ple municipal al setembre. L’Ajuntament dedicarà 1,5 milions del seu superàvit a comprar vehicles elèctrics o de baixes emissions per seguir posant al dia la flota de vehicles municipal. 

Aquest dilluns la Junta de Govern ha adjudicat els contractes per comprar 43 nous vehicles elèctrics o de baixes emissions. Hi haurà turismes, furgonetes i una pickup. 41 vehicles seran elèctrics i dos híbrids de gas. A banda, hi haurà sis vehicles per a serveis especials. Es deriva que aquests sis seran de combustible fòssil. El consistori espera que els nous vehicles arribin abans que acabi l’any. I s’assegura que amb aquesta compra es tindrà “completament renovada la flota municipal de turismes i furgonetes destinades a serveis tècnics i manteniments”.

L’herència del quatripartit

La compra actual és la segona volta de la primera compra, que va fer l’anterior govern i els fruits de la qual van arribar fa algunes setmanes. En aquell cas van comprar-se 24 nous cotxes, que van costar més de 800.000 euros (més info: ‘L’Ajuntament posa al dia la seva flota municipal de vehicles‘).

Foto portada: vehicles elèctrics exposats al Racó del Campanar, al setembre. Autor: David B.