Foto portada: un moment de la jornada, el passat diumenge. Autor: cedida.

Un centenar de persones a les jornades per recuperar el bosc de Can Deu

Un centenar de persones s’han inscrit en les dues jornades de neteja i manteniment del bosc de Can Deu organitzades per la Fundació 1859 Caixa Sabadell. A més, s’hi van sumar algunes persones de forma improvisada. La fundació organitza aquestes jornades per donar continuïtat a la replantació puntual del bosc, molt afectat per la ventada de finals del 2014. 

Es tracta de la cinquena edició de les jornades de recuperació del bosc de Can Deu. Els assistents, en dos diumenges, han fet tasques de manteniment de les quatre àrees reforestades l’any 2016. Es tracta de quatre dels principals accessos al bosc: Sant Julià d’Altura, l’aparcament de la carretera de Matadepera, l’entorn de la masia de Can Deu i la zona de Vallehermoso. Quatre zones d’intens pas humà on es va considerar que la reforestació podia quedar curta, sent més efectiva la reforestació.

Segons fonts de la Fundació 1859 Caixa Sabadell, prop de 110 persones han participat a les jornades inscrivint-se prèviament. A més, s’hi van afegir algunes persones de forma espontània. A més de mantenir les àrees reforestades, les jornades serveixen també per controlar les plagues invasores i comptar els arbres per calcular-ne les densitats. Ha sorprès la quantitat de roures que han crescut. Les jornades s’han dut a terme els diumenges 16 i 23 de febrer. En totes les edicions anteriors, més de 2.600 persones han participat per recuperar el malmès bosc de Can Deu.

Procés lent

No obstant, la recuperació és un procés lent. Els tècnics de la fundació estimen que almenys de 15 o 20 anys més, podent-se recuperar llavors la massa boscosa prèvia a la ventada del 2014. S’intenta també que el bosc sigui més divers i no tant depenent del pi blanc. L’èxit de la recuperació dependrà de diversos factors. El més important, el clima, però també del seguiment, manteniment i correccions que es puguin anar fent al llarg dels anys.

Foto portada: un moment de la jornada, el passat diumenge. Autor: cedida.